Carburanții s-au scumpit din nou! Cât mai costă un plin de benzină sau motorină

Prețul benzinei și al motorinei revine rapid la valorile de la începutul lui 2020, înaintea pandemiei de coronavirus. Este doar una dintre scumpirile care ard buzunarele românilor în prima lună din an.

Majorările de prețuri se simt însă și la alimente. S-a scumpit carnea de pui și urmează pâinea, în condițiile în care prețul grâului pentru panificație a ajuns deja la un maxim istoric.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Benzina și motorina au sărit de pragul psihologic de 5 lei pe litru. România nu a mai avut astfel de prețuri la carburanți din martie 2020 de când a izbucnit pandemia.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Valul de scumpiri crește

Prețurile au revenit la nivelul de dinainte de pandemie în mai puțin de un an de la apariția primului caz de coronavirus la noi în țară. Dacă ne uităm pe cifre vedem că în ultimele trei săptămâni din an, litrul de benzină s-a scumpit cu 22 de bani asta înseamnă că un plin de benzină costă acum cu 11 lei mai mult față de cât costa la începutul anului.

Și motorina s-a scumpit în aceeași perioadă cu 15 bani pe litru. Asta înseamnă că un plin de motorină costă acum cu 7,5 lei mai mult față de cât costa în urmă cu trei săptămâni.

Scumpiri au apărut în ultima perioadă și la alimente

Carnea de pui în carcasă este mai scumpă cu 10% de la începutul anului și până în prezent, în principal din cauza scumpirii furajelor.

Crescătorii de păsări spun că viitorul nu arată bine pe această piață.

Sursa: antena3.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.