Care este legătura dintre căpşuni şi cancer. Incredibil ce se întâmplă dacă mănânci aceste fructe

Potrivit unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă din Italia, căpşunile protejează împotriva cancerului la sân. Cercetările au fost făcute momentan doar pe şoareci.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În urma unui studiu efectuat pe şoareci, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Politehnică Marche din Italia au ajuns la concluzia că delicioasele fructe ar proteja împotriva cancerului la sân.

După cinci săptămâni de cercetări, oamenii de ştiinţă din Italia au ajuns la concluzia că fructele ne-ar putea proteja de cancerul agresiv la sân. Studiile au fost făcute pe şoareci. Aceştia au primit un concentrat de căpşuni care a reprezentat aproximativ 15% din dieta lor, ceea ce echivalează cu o jumătate de kilogram de fructe la oameni.

Cercetătorii au folosit un extract de căpşuni din soiul „Alba”. În urma studiilor, oamenii de ştiinţă au constatat că tumorile şi-au stopat creşterea sau s-au redus. Căpşunile scad activitatea mai multor gene care produc metastaze.

Cercetătorii italieni au lucrat şi cu celule cultivate în laborator şi au ajuns la aceleaşi rezultate. Cu toate acestea, ei avertizează că nu este obligatoriu ca aceleaşi efecte să apară şi la om.

Mai multe studii au arătat că un consum de 10-15 căpşuni pe zi întăreşte arterele şi reduce nivelul de colesterol.

Afecţiuni în care este recomandat consumul de căpşuni

Iată, mai jos, lista afecţiunilor în care se recomandă consumul regulat de căpşuni:

1. Reduce riscul bolilor cardiovasculare. Potrivit cercetărilor, femeile care mănâncă trei porții de căpșuni pe săptămână au un risc mai mic de a suferi un atac de cord.

2. Au efect antiinflamator. Pigmenții coloranți ai căpşunilor (polifenolii) sunt antioxidanți, care ajută la reducerea artritei și la scăderea riscului de producere a bolilor de inimă.

3. Previne cancerul. Cercetătorii au arătat că flavonoidele împiedică înmulţirea celulelor canceroase, mai ales în cazul cancerelor de sân, col uterin și esofag.

4. Are efect antioxidant. Căpșunile sunt fructele cu cel mai mare conţinut de antioxidanți. Aceştia previn cancerul și scade nivelul colesterolului rău.

5. Reduce tensiunea arterială. Datorită conținutului ridicat de potasiu, căpșunile sunt recomandate în special în cazul hipertensiunii.

6. Stimulează imunitatea. Opt căpșuni oferă mai multă vitamina C decât o portocală.

7. Căpşunile sunt foarte bogate din punct de vedere nutriţional. Conţin fibre (aproximativ trei grame per porţie), iod și acid folic.

8. Ajută la menținerea siluetei. Sărace în calorii, dar bogate în principii nutritive, căpşunile ajută la menţinerea siluetei, dar şi la eliminarea kilogramelor în plus, graţie antocianilor care stimulează arderea grăsimilor stocate.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.