Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare, precizând că este vorba despre valabilitatea lotului din care face parte vaccinul și nu cât dureză imunitatea.

Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare. Valeriu Gheorghiță afirmă că documentul pe care îl primește fiecare persoană vaccinată împotriva COVID include lotul dozelor de vaccin, data până la care este valabil lotul din care face parte vaccinul inoculat şi tipul de vaccin. Documentul nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

”Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

La apariţia vaccinului Pfizer de la BioNTech se ştia faptul că antitodul trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute. Finacial Times a anunţat acum că acest lucru nu mai este valabil. Noile rapoarte demonstrează ca dozele pot fi păstrat la temperaturi normale ale congelatorului medical de la minus 15 grade Celsius la minus 25 de grade Celsius, timp de cel puţin două săptămâni. Condiţiile de depozitare cunoscute până în prezent se situau între minus 60 de grade Celsius şi minus 80 de grade Celsius.

Directorul executiv al BioNTech, Ugur Sahin spune că abilitatea de a păstra vaccinul la temperaturi mai ridicate vă oferi centrelor de vaccinare „o mai mare flexibilitate”, adăugând că firma continuă să dezvolte noi metode pentru a face vaccinul „și mai ușor de transportat și utilizat”.

Vaccinul Pfizer are eficiență în proportie de 85% după prima doză, conform unui studiu realizat în randul personalului medical de la un spital din Israel, conform Reuters. Constatarile Centrului Medical Sheba arata o eficacitate aproximativă de 95%. Aceasta se referă la cele două doze, efectuate la distanta de 21 de zile în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.