Care sunt cele mai importante criterii în alegerea scaunelor?

Momentele petrecute în familie sau alături de prieteni sunt speciale, iar confortul este important, fie că savurați împreună un prânz delicios sau vă distrați la “movie night”. Scaunele din casa ta îți oferă confortul care face aceste experiențe împreună mai frumoase, mai relaxante, mai distractive.

În acest articol îți spunem care sunt cele mai importante criterii în alegerea scaunelor pentru casa ta.

  • Încăperea în care vei folosi scaunele

În general, designul, materialul din care sunt produse și funcționalitatea scaunelor diferă în funcție de încăperea în care vor fi folosite. Astfel, scaunele pentru bucătărie au un design care le permite amplasarea în jurul unei mese de bucătărie, scaunele pentru dining pot avea un design mai formal, mai elegant, în timp ce la scaunele de birou primează designul ergonomic. Dacă spațiul îți permite, poți amplasa unu-două scaune de dormitor în jurul unei mese cochete la care să îți pregătești agenda pentru ziua următoare.

  • Materialul din care sunt produse scaunele

Alegerea materialului din care sunt fabricate scaunele trebuie să țină cont de scopul în care vor fi folosite. Astfel, scaunele de bucătărie, pe care le vei utiliza pentru a servi masa și pentru a socializa cu cei dragi ar trebui să fie produse dintr-un material rezistent și ușor de curățat.

Pentru că sufrageria este locul preferat de relaxare al întregii familii, îți recomandăm să alegi scaune comode pentru living. Sub formă de fotolii, scaune cu design clasic sau de scaune extensibile, ele trebuie să fie confecționate dintr-un material durabil, cu șezut tapițat pentru un plus de confort.

În ceea ce privește scaunele pentru birou, acestea trebuie să fie produse dintr-un material rezistent care să permită reglaje, cum ar fi ajustarea gradului de înclinare și a înălțimii. Poți alege modelul potrivit pentru tine din colecția de scaune de birou de la magazinul nostru din Baia Mare.

Materiale des întâlnite pentru confecționarea scaunelelor și a tapițeriei acestora:

Lemnul: rezistent la uzură, acest material nobil este folosit atât pentru crearea scaunelor elegante pentru living, precum și a celor robuste, pliabile pentru bucătărie și chiar a celor fixe de birou.

Scaunele din lemn se integrează perfect în orice stil de decorare, fie că vorbim de o încăpere amenajată în stil clasic, modern ori eclectic.

Catifeaua: bogăția acestui material conferă o nota elegantă oricărei încăperi. Scaunele cu tapițerie din catifea transformă orice masă într-un element central, de aceea ele sunt recomandate pentru livinguri sau dininguri decorate în stil clasic.

Pielea: de la scaunele de birou și până la cele de living ori dormitor, acest material se mulează pe aproape orice design și se potrivește atât în încăperile amenajate în stil modern, cât și în cele decorate în stil retro. Pielea se curăță ușor de praf, este rezistentă în timp și nu are în general nevoie de huse de protecție.

  • Dimensiunile și designul scaunelor

Un scaun trebuie să aibă dimensiunile potrivite raportate atât la dimensiunile camerei, cât și la constituția celor care îl folosesc. Cu alte cuvinte, el nu trebuie să fie nici prea mic în decorul camerei, nici prea mare dacă pe el va sta în majoritatea timpului un copil.

Un scaun cu dimensiuni generoase nu se potrivește într-o zonă mîcă ori îngustă. Proporțiile trebuie respectate pentru un aspect estetic armonios al încăperii și pentru ca scaunul să poată fi funcțional.

Designul scaunelor este de asemenea important pentru că el trebuie să se integreze în stilul în care este decorată camera.

Un scaun din lemn, cu sau fără cotiere și spătar înalt se potrivește într-o cameră decorată în stil elegant, scaunele din metal cu forme și culori diferite arată foarte bine într-un decor modern, dar și într-unul industrial, în timp ce pentru un stil vintage poți opta pentru scaune din lemn masiv, bogat, cu aspect rustic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.