Care sunt principalele diferente dintre camere de supraveghere analogice si digitale

Daca te-ai decis sa achizitionezi un sistem de monitorizare pentru casa sau sediul afacerii tale, vei avea de facut o alegere intre doua variante: camere de supraveghere analogice sau digitale. O camera analogica reda imaginile captate pe un TV sau prin intermediul unui DVR, in timp ce una digitala foloseste un server online. Citind acest articol, vei afla care sunt celelalte diferente dintre cele doua tipuri de camere si vei putea lua o decizie in cunostinta de cauza, in functie de necesitatile tale.

  1. Calitatea imaginii. Camerele de supraveghere analogice pot furniza imagini de inalta calitate (HD), insa numai pe o distanta scurta. Prin urmare, acestea sunt recomandate pentru spatii mici, cum ar fi o locuinta sau un birou, in timp ce camerele digitale sunt mai potrivite pentru supravegherea unei parcari sau a unui depozit.
  2. Claritatea imaginii. Claritatea imaginilor unei camere de supraveghere analogice depinde foarte mult de spatiul in care este amplasata aceasta si de mediul inconjurator. O camera digitala, in schimb, este dotata cu numeroase functii inteligente, printre care Auto White Balance sau Back Light Compensation, care permit imbunatatirea imaginilor originale. Daca nu tii neaparat sa observi toate detaliile dintr-o imagine, cu lux de amanunte, atunci o camera analogica este alegerea perfecta pentru tine. 
  1. Luminozitatea. Un alt factor foarte important in alegerea pe care trebuie sa o faci este reprezentat de luminozitate. O camera de supraveghere analogica functioneaza similar in toate conditiile de luminozitate, in timp ce una digitala ajusteaza in mod automat calitatea imaginii. Avand in vedere acest aspect, o camera de supraveghere analogica este mai potrivita pentru spatii inchise, in timp ce pentru exterior, unde conditiile de iluminare variaza drastic pe parcursul a 24 de ore, se recomanda cele digitale.
  2. Pretul. Aceasta este de departe cea mai importanta diferenta dintre camerele de supraveghere analogice si cele digitale, insa am lasat-o la final pentru a fi siguri ca iei o decizie tinand cont de toti factorii, nu doar de cel financiar. Fiind bazate pe o tehnologie veche de 50 de ani, camerele de supraveghere analogice sunt mult mai ieftine. Desi sunt ceva mai greu de instalat decat camerele digitale, deoarece dispun de mai multe cabluri, camerele analogice mai au si avantajul fiabilitatii. Din acest ultim punct de vedere, camerele digitale sunt mai instabile, intrucat depind de calitatea conexiunii la internet.

Indiferent daca iti doresti o camera de supraveghere analogica sau una digitala, acum vei sti care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont si vei face o alegere inspirata, in deplina cunostinta de cauza. Magazinul online Seku.ro iti pune la dispozitie o gama larga de camere de supraveghere analogice si digitale de la producatori renumiti la nivel mondial, printre care Dahua, Hikvision, TVT sau Samsung, dar si alte produse, precum sisteme de alarma, de detectie incendiu, de control acces si pontaj, interfoane, sisteme de apel, automatizari, Home Use si IT&C. In plus, beneficiezi de transport gratuit la comenzi in valoare de peste 299 de Lei si de livrare rapida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.