Care va fi starea vremii astăzi în Maramureș?

Vremea a fost calda. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse a plouat. In zona montana inalta a nins.Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 15,5 l/mp la Firiza. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h la statia meteo Iezer, spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 3 grade la Targu Lapus si 6 grade la Baia Mare. La munte s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -1 grad, Targu Lapus 1 grad. Stratul de zapada masura pana la 40 cm la statia meteo Iezer, 23 cm la Cavnic, 18 cm la Baiut, 17 cm in Pasul Gutai, 12 cm la Firiza.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu trei utilaje si au raspandit nouă tone material antiderapant pe DN18. Cerul este acoperit, ploua in judet. Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 40 km/h in zona montana. In zonele joase se semnaleaza ceata, iar vizibilitatea in trafic este redusa sub 150 de metri. Debitele si nivelurile principalelor cursuri de apa au fost in crestere. Nu au fost inregistrate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Sunt atinse cotele de atentie pe raul Firiza la statia hidrometrica Firiza, respectiv raul Cavnic la Copalnic. Toate cursurile de apa sunt monitorizate permanent de catre dispeceratul SGA si ISU, fiind pregatite echipe de interventie, daca situatia o va impune.

Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi in cursul zilei pe arii extinse la munte si local in rest va ploua. In zona montana inalta precipitatiile vor fi mixte. Izolat, la munte, cantitatile de apa pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla in general moderat cu intensificari temporare ziua, cu viteze in general de 55-60 km/h si pe arii restranse 70-80 km/h, iar in zona montana vor fi rafale de 70-90 km/h, la altitudini de peste 1700 m rafalele vor depasi 90-120 km/h, spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 12 grade, iar cele minime intre 0 si 2 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.