Carmen Şteţco originară din Borșa , o minune a cântecului popular : LANSAREA PRIMULUI ALBUM DE MUZICĂ POPULARĂ

Carmen Şteţco originară din Borșa , o minune a cântecului popular : LANSAREA PRIMULUI ALBUM DE MUZICĂ POPULARĂ . Spectacol de zile mari în data de 24 octombrie  2017 de la ora 19,00  la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca.

În Borșa se nasc și trăiesc oameni faini, care poartă  tradiția și folclorul,autentic românesc, cât mai departe.

Carmen Şteţco, o minune a cântecului popular, nu s-a sfiit să ducă, cu drag și mândrie , pe alte meleaguri cântecul și jocul pe care l-a deprins în Maramureșul istoric.

A început să cânte de la 5 ani, vârstă la care fetițele se joacă încă cu păpuși, dar Carmen Şteţco a ales  să calce pe urmele bunicii și a tatălui, să se facă cântăreață de muzică populară. A urmat ansamblul de muzică populară din Borșa, iar din 2007 a început o frumoasă și trainică colaborare cu Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania din Baia Mare.

Munca nu i-a fost în zadar a câștigat numeroase premii și diplome, care au răsplătit vocea de aur a tinerei interprete.

Deși, acum, Carmen e studentă în anul III la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, specializarea Comunicare și Relații Publice , acest lucru  nu împiedicat-o pe tânara și frumoasa cântăreață să-și urmeze visul, acela de a readuce tradiția,  în sufletul nostru, prin cântec și joc.

În data de 24 octombrie  2017 de la ora 19,00  la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca , Carmen Şteţco are lansarea primului album de muzică populară : „Măicuţă când m-ai făcut”.

Lansarea aduce în fața publicului un adevărat spectacol de zile mari, vor urca pe scenă interpreții: Ionuț Fulea, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Paul Ananie, Virginia Irimuș, Bogdan Toma, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean, Andreea Ciupe și Ansamblul Folcloric Național Transilvania din Baia Mare

Evenimentul artistic  va fi prezentat de Marius Ciprian Pop, dirijorul spectacolului  Eduard Albina iar coregraful este  Emil Miheț.

Aflată înaintea acestui moment important  din viața oricărui artist, Carmen Şteţco, plină de emoție a mărturisit :

Sunt mândră și onorată să afirm că reprezint zona Maramursului istoric, mai exact orașul Borșa. Ca interpretă de muzică populară, am străbătut țara în lung și-n lat, am văzut locuri minunate și am adunat din fiecare zonă câte o poveste, dar niciodată, niciunde, nicicând, nu m-am regăsit atât de bine ca în țara Maramureșului istoric. 

  Sunt la început de drum, iar pentru aceasta am decis că cel mai potrivit lucru, este să aduc în fața publicului un album care conține 11 cântece, de dor, de veselie, dragoste. Este un material în care mi-am pus toată strădania și sper ca oamenii să îl primească cu toată căldura și să ajungă la inimile lor. 

Am luat hotărârea cu toată puterea și increderea în mine, de a organiza un spectacol de lansare al acestui album. Albumul poartă numele: “Măicuță când m-ai făcut” și va fi lansat la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, în data de 24 octombrie, începând cu ora 19.00, în sala de spectacole Dumitru Fărcaș. 

Am invitat tineri interpreți din majoritatea zonelor țării, dar și interpreți de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Fulea, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Paul Ananie, Virginia Irimuș, Bogdan Toma, Ovidiu Olari, Ovidiu Homorodean, Andreea Ciupe. Spectacolul va fi prezentat de: Marius Ciprian Pop. 

Cu participarea extraordinară a Ansamblului Folcloric Național Transilvania din Baia Mare. 

Dirijor: Eduard Albina

Coregraf: Emil Miheț

Director: Iuliana Maria Dăncuș.

 Intrarea este liberă! 

 Vă aștept cu drag să fiți alături de mine în această etapă importantă din cariera mea muzicală. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.