Carnagiu, au fost patru atacuri teroriste, sunt zeci de morţi şi răniţi

Carnagiu, au fost patru atacuri teroriste, sunt zeci de morţi şi răniţi

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Un număr de 18 irakieni, militari majoritatea, au fost ucişi în patru atacuri jihadiste în special în Bagdad, au anunţat pentru AFP surse de securitate.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Carnagiu în suburbia agricolă Tarmiya, la 20 de kilometri nord de Capitală, „jihadiştii au luat cu asalt un convoi al armatei irakiene seara şi au ucis doi oficiali şi doi soldaţi”, a precizat un responsabil cu securitatea, sub anonimat.

Paralel, în regiunea Alton Kubre din nordul Bagdadului, pe care o dispută Guvernul federal şi kurzii, „şase combatanţi kurzi au fost ucişi când luptătorii din gruparea Stat islamic (IS) au atacat cu arme de calibru mic poziţia lor”, a explicat un alt responsabil al securităţii locale pentru AFP, tot sub anonimat.

Un alt atentat mortal a avut loc în deşertul vestic cu care se învecinează Siria, a indicat un al treilea responsabil. „Un ofiţer şi un soldat au fost ucişi în explozia unei bombe în timpul trecerii unui convoi al armatei în Akachat”, a spus el.

În provincia Diyala, lângă Bagdad la est, un soldat a murit în urma unei explozii cu bombă, în timp ce alţi doi combatanţi au fost răniţi în atacuri separate, potrivit unui alt responsabil.

Niciunul dintre aceste atacuri nu a fost revendicat de Stat islamic, dar modul de operare al jihadiştilor în Irak a devenit distinctiv de când gruparea, care a pierdut teritoriul pe care îl avea în ţară până la sfârşitul lui 2017, nu operează decât noaptea, în zone îndepărtate şi cu arme de calibru mic, vizând aproape sistematic forţele de securitate.

Trei proiectile au vizat aeroportul din Bagdad, în care sunt desfăşuraţi militari americani, în noaptea de joi spre vineri, ultimul episod dintr-o serie între Iran şi Statele Unite în Irak, aflat la mijloc între cei doi aliaţi ai săi, relatează AFP.

Proiectilele au atins secţiunea bazei aeriene ocupată de trupe irakiene – care împart spaţiul cu militari trimişi de Washington în cadrul coaliţiei jihadiste -, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un reprezentant al serviciilor de securitate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.