Agenda săptămânii 18-23 aprilie la BIBLIOTECA JUDETEANA Petre Dulfu
Marţi, 19 aprilie
ora 10, Salonul Artelor
Va avea loc vernisajul expoziţiei celor mai bune lucrări participante la concursul naţional „Circulând corect, ne protejăm viaţa”, ediţia a IX-a.
Premierea se va realiza pe patru secţiuni: desen creioane colorate, desen carioca, colaj şi pictură. Până în prezent s-au înscris în concurs 445 de lucrări din 20 de judeţe.
Expoziţia va fi deschisă din data de 13 aprilie şi până în data de 22 aprilie 2016.
Merită s-o vizitaţi!
Coordonatori proiect:
- inspector şcolar proiecte educționale, activităţi educative, formale şi nonformale prof. psiholog Amelia BĂNICĂ
inspectori şcolari de specialitate:
prof. Mariana FERȚIGAN
prof. Georgeta POP
Organizatori: Grădiniţa cu PP „Step by Step” Baia Mare
dir. prof. SELING Mariana
prof. POP Raluca – Madalina
prof. CICIOC Elena |
prof. SAS VĂSCAN Raluca |
prof. MAJOR Kinga |
prof. BUCIUMAN Gabriela
|
Membrii juriului:
din partea Palatului Copiilor, d-na prof. STANCIU Maria
din partea Serviciului Rutier Maramures, d-l comisar CIRLIG Ioan
Grădiniţa cu PP „Micul prinţ” Baia Mare, dir. prof. NECHITA Oana
Marţi, 19 aprilie
ora 15, Sala de conferinţe
Va avea loc lansarea volumului de versuri „Matematica iubirii”, de Daniel Chereji, Editura Risoprint, Cluj-Napoca.
Vorbitori: Prof. Eva Corpaş, Psh. Maria Nechita, Dr. Aamir Shahzad, ing. Gheorghe Pop – director editură.
Moderator: Av. Dorin Modoc
Miercuri, 20 aprilie
Ora 11, Salonul Artelor
Va avea loc activitatea cu titlul „Dialogul artelor: poezie şi muzică”. Cu această ocazie, poetul George Achim (membru al Uniunii Scriitorilor din România) va purta un dialog cu elevii Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Autorul va vorbi despre parcursul său creator şi va recita din poemele sale, iar elevii artişti ai Colegiului vor realiza momente muzical-coregrafice, consonante cu sfera tematică a poeziei.
Activitatea este organizată de către Catedra de Limba şi Literatura Română de la Colegiul Naţional „Vasile Luaciu” (coordonator, dr. Alina Dorle).
Miercuri, 20 aprilie
ora 15, Salonul Artelor
ISJ MM, CJRAE MM, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare organizează Concursul regional „Familia de succes”, faza judeţeană, ediţia a III-a (înscris în CAER/I), cu subcomponenta Festivalul salamului de biscuiţi.
Joi, 21 aprilie
ora 10, Salonul Artelor
Va avea loc simpozionul şi concursul naţional de comunicări ştiinţifice „S.O.S. – Producţia de alimente”- ediţia a VI-a, proiect educativ cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare.
Proiectul este realizat în parteneriat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.
Joi, 21 aprilie
ora 13, Salonul Artelor
Va avea loc lansarea cărţii „O vară ce nu mai apune”, de Sergiu Radu Ruba, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.
RADU SERGIU RUBA (n. 1954, Ardud, jud. Satu Mare) a urmat o parte din cursurile primare la Răteşti (jud. Satu Mare), apoi la Şcoala pentru Nevăzători din Cluj. La vîrsta de 11 ani şi-a pierdut complet vederea. A absolvit în 1978 Facultatea de Limbi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. A fost profesor de limbă franceză, inspector în Ministerul Educaţiei, traducător şi interpret, ziarist în presa scrisă şi radiofonică, lector de limbă engleză în cadrul unor programe organizate de British Council din capitală. În perioada 2010–2012 a fost consilier al ministrului muncii. În prezent este preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, redactor al revistei Impact, realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune. Face parte din conducerea Uniunii Europene a Nevăzătorilor. A debutat ca poet în 1983, cu volumul „Spontaneitatea înţeleasă”. Autorul a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către preşedintele României (2008). A fost recompensat cu numeroase premii, dintre care amintim Premiul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei la Concursul internaţional al nuvelei francofone (Paris, 1993), Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru volumul „Graţia Dizgraţia” (2004) şi Premiul pentru poezie al Revistei „Convorbiri Literare” (Iaşi, 2008). Radu Sergiu Ruba a fost inclus în Enciclopedia „Who’s Who” România 2002 şi 2009 şi în „Who’s Who” Europa 2003.