Agenda săptămânii 18-23 aprilie la BIBLIOTECA JUDETEANA Petre Dulfu

bibliotecaAgenda săptămânii 18-23 aprilie la BIBLIOTECA JUDETEANA Petre Dulfu

Marţi, 19 aprilie

ora 10, Salonul Artelor

Va avea loc vernisajul expoziţiei celor mai bune lucrări participante la concursul naţional „Circulând corect, ne protejăm viaţa”, ediţia a IX-a.

Premierea se va realiza pe patru secţiuni: desen creioane colorate, desen carioca, colaj şi pictură. Până în prezent s-au înscris în concurs 445 de lucrări din 20 de judeţe.

 Expoziţia va fi deschisă din data de 13 aprilie şi până în data de 22 aprilie 2016

Merită s-o vizitaţi!

 Coordonatori proiect:

 • inspector şcolar proiecte educționale, activităţi educative, formale şi nonformale prof. psiholog Amelia BĂNICĂ
 • inspectori şcolari de specialitate:

  prof. Mariana FERȚIGAN

  prof. Georgeta POP

   

  Organizatori: Grădiniţa cu PP „Step by Step” Baia Mare

  dir. prof. SELING  Mariana

  prof. POP  Raluca – Madalina

prof. CICIOC  Elena
prof.  SAS  VĂSCAN  Raluca

prof. MAJOR  Kinga

prof. BUCIUMAN Gabriela

 

Membrii juriului:

din partea Palatului Copiilor, d-na prof. STANCIU Maria

din partea Serviciului Rutier Maramures, d-l comisar CIRLIG Ioan

Grădiniţa cu PP „Micul prinţ” Baia Mare, dir. prof. NECHITA Oana

 Marţi, 19 aprilie

ora 15, Sala de conferinţe

Va avea loc lansarea volumului de versuri Matematica iubirii”, de Daniel Chereji, Editura Risoprint, Cluj-Napoca.

Vorbitori: Prof. Eva Corpaş, Psh. Maria Nechita, Dr. Aamir Shahzad, ing. Gheorghe Pop – director editură.

Moderator: Av. Dorin Modoc

  Miercuri, 20 aprilie

Ora 11, Salonul Artelor

Va avea loc activitatea cu titlul „Dialogul artelor: poezie şi muzică. Cu această ocazie, poetul George Achim (membru al Uniunii Scriitorilor din România) va purta un dialog cu elevii Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Autorul va vorbi despre parcursul său creator şi va recita din poemele sale, iar elevii artişti ai Colegiului vor realiza momente muzical-coregrafice, consonante cu sfera tematică a poeziei.

Activitatea este organizată de către Catedra de Limba şi Literatura Română de la Colegiul Naţional „Vasile Luaciu” (coordonator, dr. Alina Dorle).

 Miercuri, 20 aprilie

ora 15, Salonul Artelor

ISJ MM, CJRAE MM, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare organizează Concursul regional „Familia de succes”, faza judeţeană, ediţia a III-a (înscris în CAER/I), cu subcomponenta Festivalul salamului de biscuiţi.

Joi, 21 aprilie

ora 10, Salonul Artelor

Va avea loc simpozionul şi concursul naţional de comunicări ştiinţifice „S.O.S. – Producţia de alimente”- ediţia a VI-a, proiect educativ cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare.

Proiectul este realizat în parteneriat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.

 Joi, 21 aprilie

ora 13, Salonul Artelor

Va avea loc lansarea cărţii „O vară ce nu mai apune”, de Sergiu Radu Ruba, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

RADU SERGIU RUBA (n. 1954, Ardud, jud. Satu Mare) a urmat o parte din cursurile primare la Răteşti (jud. Satu Mare), apoi la Şcoala pentru Nevăzători din Cluj. La vîrsta de 11 ani şi-a pierdut complet vederea. A absolvit în 1978 Facultatea de Limbi Străine, specializarea franceză-engleză, din cadrul Universităţii din Bucureşti. A fost profesor de limbă franceză, inspector în Ministerul Educaţiei, traducător şi interpret, ziarist în presa scrisă şi radiofonică, lector de limbă engleză în cadrul unor programe organizate de British Council din capitală. În perioada 2010–2012 a fost consilier al ministrului muncii. În prezent este preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, redactor al revistei Impact, realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune. Face parte din conducerea Uniunii Europene a Nevăzătorilor. A debutat ca poet în 1983, cu volumul „Spontaneitatea înţeleasă”. Autorul a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către preşedintele României (2008). A fost recompensat cu numeroase premii, dintre care amintim Premiul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei la Concursul internaţional al nuvelei francofone (Paris, 1993), Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti pentru volumul „Graţia Dizgraţia” (2004) şi Premiul pentru poezie al Revistei „Convorbiri Literare” (Iaşi, 2008). Radu Sergiu Ruba a fost inclus în Enciclopedia „Who’s Who” România 2002 şi 2009 şi în „Who’s Who” Europa 2003.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.