Cartofii prăjiţi nu se vor mai lipi de tigaie: trucul ştiut doar de bucătarii cu experiență

Greșelile pe care le fac mulți oameni când gătesc cartofi prăjiți. De ce să nu trebuie să pui imediat în tigaie şi alte trucuri care ajută la silueta ta.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cartofii prăjiți sunt huliţi de toată lumea, dar nimeni nu le poate rezista. Cartofii sunt un ingredient care sta la baza multor rețete. Iată trucul bucătarilor, datorită cărora cartofii nu se vor mai lipi de tigaie atunci când sunt prăjiți.

Tuturor li s-ar fi întâmplat să ardă cina, în special când este vorba despre cartofi prăjiți. Nu-ți face griji, deoarece poți evita această problemă.

Există un truc sigur, cunoscut doar de bucătarii cu experiență, care te va ajuta să eviți această problemă în bucătărie. Nu ai nevoie de abilități speciale și nici nu va trebui să cumperi o tigaie nouă. Cu siguranță, ai deja acasă ceea ce îți trebuie.

Putem folosi această metodă foarte simplă atât pentru a prăji cartofii, dar și dacă dorim să pregătim o tocăniță. Iată cum trebuie să procedăm: spălăm și curățăm cartofii, pe care îi tăiem cubulețe sau după preferințe. Înainte de a-i pune în tigaie să se prăjească, cartofii trebuie puși în apă și dați în clocot.

În oala cu apă va trebui să adăugați o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu. Datorită acestui ingredient cartofii vor avea o crustă aurie și nu se vor arde, atunci când vor fi prăjiți.

Fierbeți cartofii câteva minute, scurgeți de apă și adăugați ulei din belșug în tigaie. Aroma cartofilor nu va fi alterată deloc, iar rezultatul va fi surprinzător. Cartofii nu se vor lipi de tigaie și vor fi crocanți și delicioși! Puteți adăuga condimentele pe care le preferați atât înainte de gătit, cât și după! Rezultatul va fi uimitor!

De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea

Cartofii prăjiți se numără printre alimentele preferate de toți, iar weekendul este momentul potrivit pentru a mai uita că se apropie proba costumelor de baie la plajă. Se fac rapid și sunt extrem de gustoși. Deși sunt ușor de făcut, există totuși niște secrete care ne ajută să-i facem crocanți la exterior, dar sunt benefice și pentru a ști când anume să punem sarea pe ei.

La prima vedere nu există nimic mai simplu decât să prăjești niște cartofi în tigaie. . Probabil e unul din primele lucruri pe care le înveți să le faci în bucătărie.

Pe cât de simplu par de preparat, și cele mai vrednice gospodine întâmpină dificultăți atunci când îi prăjesc. Motivul? Nu toate femeile știu când să pună sarea pe cartofii prăjiți: la început sau la final? Ei bine, astăzi vă prezentăm câteva sfaturi pentru a prepara cartofii prăjiți perfecți.

În primul rând, pentru a obține cartofii prăjiți crocanți, aceștia trebuie scufundați în uleiul preîncălzit la temperatura potrivită. În acest fel, cartofii vor forma o crustă la suprafața lor. Temperatura ideală pentru prăjirea lor este în jur de 180°. Pentru a încerca dacă uleiul este destul de încins, înmuiați o scobitoare în ulei. Dacă începe să sfârâie, este momentul să puneți cartofii.

Un alt secret constă în faptul că tigaia trebuie să fie umplută cu ulei, astfel încât cartofii trebuie să fie complet scufundați în ulei. Așa se vor prăji uniform.

Sarea se pune pe cartofi după ce aceștia au fost prăjiți! Pe de altă parte, cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele atunci când prăjesc cartofii este să acopere tigaia cu un capac. Total greșit! Cartofii nu vor mai ieși crocanți și se vor îmbiba în ulei.

Un alt secret de care gospodinele trebuie să țină cont este sărarea cartofilor. Multe aleg să pună sare pe ei înainte de a-i prăji. Experții susțin că aceștia trebuie să fie întotdeauna sărați la sfârșit, după ce au fost scurși și bine uscați. Dacă îi vom săra înainte de prăjire, sarea va atrage toată apa de pe suprafața lor și nu se vor mai prăji cum trebuie.

Vă prezentăm o rețetă originală din cartofi.

Secretul acestei rețete este sosul aromat, care pătrunde adânc în fiecare cartof și formează o crustă crocantă nu doar la suprafață, ci și în interior.

Ingrediente:

cartofi – 700 grame,

unt sărat – 2 linguri,

ulei de măsline – 1 lingură,

condimentele la alegere: vă sugerăm un amestec de rozmarin, pătrunjel și piper negru.

usturoi – 2 căței (poate fi înlocuit cu pudră de usturoi).

Modul de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Cartofii spălați bine se pun la fiert în coajă în apă cu sare. Gătiți aproximativ 20 de minute, până când cartofii se înmoaie. După 20 de minute scoateți cartofii din oală. Zdrobiți ușor fiecare cartof cu o furculiță și lăsați-i 10 minute să se usuce.

Amestecați untul topit, uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele. Puneți cartofii zdrobiți pe o tava de copt, unsă cu puțin ulei. Cu o perie de silicon, ungeți fiecare cartof cu sosul preparat. Lăsați cartofii să stea aproximativ 10 minute pentru a absorbi sosul.

Cartofii se coc, timp de 40-60 de minute, până devin aurii și super crocanți. Înainte de servire, cartofii pot fi stropiți cu mărar tocat sau alte verdețuri, după gust. Poftă bună!

BONUS. Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini
Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.

Ingredientele de care ai nevoie:

file de pui – 4 bucăți,

cartofi – 12 bucăți,

brânză – 500 de grame,

maioneză sau smântână – 150 de grame,

2 – cepe,

ulei vegetal – 2 linguri,

sare și piper după gust.

Cum se prepară rețeta

Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.

Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu castraveți: patru moduri originale în care o puteți folosi în bucătărie
Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.

Cartofi prăjiți delicioși: Secretul care îi face crocanți dar moi în interior

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Crusta nu s-a format, iar cartofii s-au fărâmițat. Deși ești motivat de cea mai bună intenție, ți se pare imposibil să prăjești cartofii. Înainte de a prăji cartofii ar fi bine să știi un „secret”, capabil să determine rezultatul final.

Bicarbonat în apa în care fierbi cartofii

În primul rând, spălați și curățați cartofii. Apoi tăiați-i în bucăți, și puneți o oală plină cu apă pe aragaz. Când apa începe să clocotească, adăugați cartofii și lăsați-i să fiarbă cel puțin cinci minute, recomandă dcnews.ro.

În apa trebuie să adăugați ingredientul secret, care face diferența. Pe lângă sare, puneți un praf de bicarbonat de sodiu.

Acest lucru va permite formarea unei cruste aurii și crocante. Mai departe, scoateți cartofii din oala cu apă fierbinte și puneți-i într-un vas cu apă rece pentru ca să elibereze amidonul. Ulterior, cartofii pot fi prăjiți în ulei încins bine. După ce s-au făcut, cartofii trebuie scoși pe un prosop de hârtie ca să se elimine uleiul în exces.

Trucul cu bicarbonatul de sodiu este valabil și în cazul cărnii. O linguriță de bicarbonat de sodiu este una dintre soluțiile ideale pentru a ne asigura că, în timpul gătirii, carnea rămâne fragedă.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.