Căruțașii și cabalinele nu mai au voie pe drumurile din Baia Mare. Din 20 august cei care nu respectă prevederile de HCL rămân fără animale. Vezi de ce…

Conform HCL 384/2013  circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe străzile din Municipiul Baia Mare a fost interzisă  începând cu data de 01.01.2014, excepție facând  circulația din  cartierele  de la periferia oraşului : Blidari, Firiza, Ferneziu și  Valea Borcutului.

Totodată conform Codului Rutier, pe arterele municipiilor este interzisă circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală. Totuşi posesorii de căruţe circulă  nu numai în zonele mărginaşe ale oraşului, ci vin chiar spre centru, încălcând flagrant şi regulile de circulaţie.

Cei care doresc să tranziteze orașul au nevoie de un aviz și o taxă de acces cu vehicule cu tracţiune animală în valoare de 200 lei/ atelaj/ zice se  va fi achitată la casieriile Municipiului Baia Mare, conform aceleiași hotărâri.

Nerespectarea prevederilor prevăzute în HCL 384/2013 și a Codului Rutier constituie contravenţie şi se sancţionează.

Problema căruțașilor a fost ridicată din nou în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare din 10 august 2017, consilierii find nemulțumiți de faptul că se încalcă prevederile unui HCL, nu se iau măsuri iar intervenția Direcției de Sănătate Veterinară este inexistentă.

În acest sens, Gheorghe Perian, directorul Poliției locale a menționat că în Baia Mare numărul cabalinelor a crescut din decembrie 2016 , în prezent s-au identificat un numar de capete  cuprins între 60-70 în zona Piritei și 30-40 în zona Craica .

De vineri, 11 august căruțașii vor fi somați să respecte legea iar din 20 august cei care vor fi găsiți pe drumurile din Baia Mare li se vor confisca animalele. Acestea vor fi cazate la un adăpost, în prezent există un contract cu un operator economic care va asigura adăpost, mâncare și asistență medicală animalelor confiscate.

Vom reveni cu noi informații

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.