Casa memorială “Gheorghe Pop de Băsești” va fi reabilitată

George-Pop-de-Basesti-Casa-memorială-1-989x580La finele săptămânii trecute, prefectul județului Maramureș, ing. Anton Rohian a primit vizita Ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu.

În cadrul discuțiilor purtate, unul din subiecte a fost cu privire la casa memorială ”Gheorghe Pop de Băsești”.

”Este un lucru pe care am vrut să vi-l arăt legat de Gheorghe Pop de Băsești. Acest proiect al comunei Băsești unde există această casă, de foarte multa vreme, de ani buni, nu s-a facut nimic cu ea. Eu vă invit sa fiți oaspetele nostru și să vedeți ce este acolo. De asemenea, la Șișești există un patrimoniu, casa memorială Dr. Vasile Lucaciu. Și asupra acestuia trebuie să ne aplecăm din toate punctele de vedere. In 2018 sunt 100 de ani de la Unire, iar acești oameni au facut Unirea”, a transmis prefectul Anton Rohian.

„Bateți la o ușă deschisă. Mă bucur că avem această discuție pentru că e o șansă pe care o avem în 2018 și trebuie să facem cât mai multe lucruri. Mă implic atunci când sunt lucruri concrete, iar acesta este un proiect important”, a declarat Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii.

La discuție a participat și primarul comunei Băsești,Ioan Călăuz, care i-a prezentat domnului ministru proiectul privind casa memorială Gheorghe Pop de Băsești. Acesta urmează să meargă în cursul acestei săptămâni la Ministerul Culturii, pentru a depune documentația în vederea aprobării finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.