Câștigătorii Propatria FESTIVAL 2014

La Teatrul Dell’Angelo din  Roma, a avut loc Gala Propatria 2014, care a încheiat cea de-a patra ediție a Festivalului cu acelaşi nume.  Au evoluat pe scenă 17 tineri de origine română din patru țări europene. După patru ore de spectacol, juriul, condus de pianista româno – italiană Catalina Diaconu, a decretat câştigătorii.

Cele trei trofee au fost decernate următorilor tineri: lui Alexandru Stanciu / Loredana Pirvu (scrimă scenică, Spania) și lui Octavian Purcarea (canto, Spania). Tânăra pianistă Aurelia Visovan (Austria) și Violeta Otilia Birla (regizor de scurt-metraj, Italia) au primit burse în valoare de 500 de euro.

Două diplome de excelență au fost acordate de către organizatori pianistei Aurelia Visovan și Emanuelei Ionica (actorie şi dublaj – Italia).

Iată şi celelalte premii acordate în cadrul Galei: solista pop IAMalina, membru în juriu, a acordat premiul special “I AM Musica” tinerei Monica Anghel Sannino (Italia). Premiul constă într-o înregistrare cu artista la un important studio de înregistrări

Președinta  juriului,  Catalina Diaconu, a acordat, de asemenea, două premii speciale, constând într-un curs de perfecţionare,  către  doi tineri pianişti: Diego Raita (Italia) și Ciprian Strateanu (Italia).

A fost acordat şi premiul de jurnalism “Europaeus” Danielei  Mogavero de la agenţia TM News “pentru profesionalismul demonstrat în decursul carierei, sensibilitatea şi corectitudinea cu care a relatat despre comunitatea de români din Italia”

Toți concurenții au fost întâmpinați cu o mare afecțiune şi entuziasm de către public, care nu a ratat ocazia de a-i  îmbrățișa pe doi tineri actori de origine română cunoscuţi şi îndrăgiţi deja în Italia, Robert Dancs (din filmul “Sole a catinelle”) și Gabriele Caprio, vedetă în seriale Rai.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.