Cât câştigă inspectorii Antifraudă. Se fac angajări

ANAF AntifraudaAjunşi spaima buticarilor şi cârciumarilor din toată România, mulţi dintre agenţii Antifraudă câştigă salariul mediu pe economie.

Până pe 6 mai au loc înscrierile pentru ocuparea a 159 posturi de inspectori antifraudă în cadrul DGAF, scoase la concurs de ANAF. Detalii găsiţi aici.

Salariile inspectorilor Antifraudă variază între 1.700 de lei, pentru un debutanţi, şi 4.000 de lei, spun surse din ANAF.

„Scopul nostru, şi al fiecărui inspector antifraudă, este construirea unui viitor sigur, în care comunitatea beneficiază de taxele şi impozitele menite să dezvolte societatea. Ne dorim să contribuim la realizarea unui standard de viaţă ridicat pentru toţi şi promitem corectitudine, profesionalism şi echitate. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care vor acelaşi lucru, şi organizăm concursuri de recrutare pentru întărirea structurii antifraudă fiscală.”, a spus şeful Antifraudă, Romeo-Florin Nicolae, vicepreşedinte ANAF.

Ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor, cât și a acțiunilor de control desfășurate de Direcția Antifraudă, numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24,32%, în primele 3 luni din 2015, comparativ cu aceași perioadă a anului trecut.

Acţiunile Antifraudă la nivelul micilor comercianţi a fost criticată de o parte din societate, urmare a unui val de controale fără precedent în urma căruia au fost închise mai multe afaceri mici. Instituţia din subordinea ANAF a justificat legal acţiunile şi a subliniat că nu controlează numai firme mici, ci şi mari contribuabili.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a fost înfiinţată în anul 2013 ca un departament distinct din cadrul ANAF, menit să împiedice operativ evaziunea fiscală. În fapt, a luat locul Gărzii Financiare. Inspectorii au în dotarea standard arme de foc şi electroşocuri.

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.