Cat de important este sa ai implementat un certificat de siguranta (SSL)?

Internetul reprezinta astazi o parte din noi si din viata noastra de zi cu zi avand in vedere ca, intr-un fel sau altul, fiecare il utilizam in diverse scopuri, fiind unul dintre cele mai eficiente moduri de a comunica si de a face cumparaturi.

Aceasta dezvoltare si extindere a Internetului este unul dintre factorii care au dus la o crestere semnificativa a numarului de afaceri online, iar aceste tendinte par sa se pastreze si in viitor. Internetul reprezinta unul dintre mediile cu cel mai mare potential pentru comertul electronic, astfel ca din ce in ce mai des auzim in jurul nostru persoane care doresc sa lanseze un proiect online. Lansarea unei afaceri pe Internet nu reprezinta un lucru dificil, insa este important sa urmarim cu strictete cativa pasi deosebit de importanti.

Pe langa serviciile de web hosting si cele de inregistrare domenii, este absolut esential sa dispunem totodata si de certificate de siguranta (SSL) precum cele de la https://www.gazduire.ro/certificate-ssl.

Certificatele SSL nu reprezinta o noutate avand in vedere ca acestea exista de ceva vreme, insa in trecut nu foarte multe magazine online utilizau astfel de certificate, lucru care punea datele clientilor la risc. In conditiile actuale insa, aceste certificate SSL am putea spune ca au devenit un standard pentru magazinele online datorita faptului ca atat utilizatorii cat si administratorii de magazine isi doresc un mediu tranzactional cat mai sigur. Astfel de certificate de siguranta putem regasi astazi destul de usor la companii de profil, una dintre cele mai bine cotate fiind Gazduire.

Iata totusi cateva motive pentru care este important sa ai implementat un certificat de siguranta in cadrul magazinului tau.

Certificatele SSL sunt unicele care pot asigura un mediu tranzactional complet sigur.
Daca exista un lucru important pe care ar trebui sa il stim despre aceste certificate, acela este faptul ca acestea nu sunt nici pe departe un moft, ci sunt unicele care pot asigura un mediu tranzactional complet sigur. In momentul in care un client plaseaza o comanda si introduce datele pe formularul de comanda, intre computerul clientului si serverul magazinului se va realiza un schimb de date.

Daca canalul tranzactional nu este sigur in totalitate, pe acesta pot patrunde si alte persoane, care desigur pot fura respectivele date. Acest lucru insa nu se intampla in situatia in care un magazin are implementate certificate SSL datorita faptului ca acestea reusesc sa creeze un canal unic de comunicatie pe care nu pot patrunde alte pesoane.

Certificatele SSL ofera un plus de incredere clientilor tai in magazinul si in serviciile si produsele pe care le comercializezi.

Mai exista insa un avantaj important pe care am putea spune ca il aduc aceste certificate si anume faptul ca acestea reusesc sa ofere clientilor tai un plus de incredere in serviciile si produsele pe care le comercializezi. Mai mult decat atat insa, atunci cand utilizezi astfel de certificate de siguranta, clientii vor avea mai multa incredere in tot ceea ce inseamna magazinul pe care tu il administrezi. Atunci cand un magazin utilizeaza astfel de certificate, adresa web va fi de forma: https.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.