Cat de mare trebuie sa fie bugetul pentru decoratiuni de nunta? Cum il stabilesti?

????????????????????????????????????

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui om. Atunci cand o organizezi, iti doresti ca totul sa fie perfect, iar unele dintre elementele carora le acorzi atentie maxima sunt decoratiunile.

De la aranjamentele florale pana la husele pentru scaune, luminile sau accesoriile puse pe mese, fiecare detaliu conteaza. Din pacate, fiecare detaliu costa. O firma care se ocupa de decoratiuni nunta s-ar putea sa te uimeasca prin marimea facturii.

Din fericire, exista si posibilitatea unor decoratiuni ieftine si de efect. Trebuie doar sa faci mici compromisuri si sa te informezi:

  • Alege intotdeauna florile de sezon, care sunt mult mai ieftine decat florile exotice. Poti chiar sa mizezi pe flori de gradina;
  • Cauta accesorii cat mai simple si usor de obtinut. Accesoriile simple sunt cele mai convingatoare. De multe ori, niste simple scoici sau conuri de brad pot fi accesorii ideale pentru mese si pentrru aranjamente;
  • Acorda flexibilitate atunci cand vine vorba despre propuneri din partea florarului;

Decoratiunile, cu tot ceea ce inseamna aranjamente florale sau aranjamente pentru sala si mese, nu ar trebui sa coste mai mult de 10% din bugetul intregului eveniment.

Cum stabilesti bugetul pentru decoratiuni?

Stiind ca procentul de 10% este cel acceptabil, ai cum sa stabilesti o limita maxima si sa incepi cautarile. Ai doua optiuni: fie apelezi la o firma care sa se ocupe exclusiv de ceea ce inseamna decoratiuni, fie alegi sa faci totul pe cont propriu.

Daca apelezi la o firma, te poti bucura de confort, insa s-ar putea sa nu iasa totul exact asa cum vrei. Chiar si angajand o firma de decoratiuni va trebui sa te implici in alegerea micilor detalii.

Daca alegi sa faci totul pe cont propriu, va trebui implicare maxima, insa vei economisi foarte multi bani. Spre exemplu, poti culege florile din propria gradina sau poti merge la mare sa culegi scoici, in loc de a le cumpara la suprapret. Aranjarea pe cont propriu inseamna si o nota personala, care va fi foarte apreciata de catre invitati.

In cazul in care iti faci in regim propriu aranjamentele, urmeaza urmatorii pasi:

  • Fa o lista cu tot ceea ce ai nevoie! De la flori pana la aranjamente pentru mese si scaune sau accesorii de pus pe masa!
  • Cauta furnizori! Identifica toti furnizorii din apropiere si incepe sa ceri oferte. Vei descoperi ca diferentele de pret pot fi destul de mari. Poti adauga pe lista si diversi producatori locali, care lucreaza in lemn, hartie sau materiale textile;
  • Nu tine cont doar de pret! Este bine sa selectezi acei furnizori care au un raport calitate/pret foarte bun si foarte important, cu care poti comunica foarte bine;

Organizarea nuntii iti va ocupa destul de mult timp iar alegerea decoratiunilor este o parte importanta a intregului proces. O poti face ieftin si bine, atat timp cat pastrezi o doza cat mai mare de flexibilitate si cauti toate optiunile pe care le ai la indemana.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.