Cât de mic este virusul SARS-CoV-2? Comparaţie grafică

Virusurile, bacteriile, alţi germeni patogeni care ne ameninţă sănătatea nu sunt vizibili cu ochiul liber. Temutul SARS-CoV-2, virusul care a dus la actuala pandemie, nu este cel mai mic.

Platforma Visual Capitalist a realizat un grafic în care pune în perspectivă dimensiunile acestor duşmani invizibili cu ochiul liber, pe care îi compară cu „firul de păr”.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Potrivit acestei surse, virusul SARS-CoV-2, deşi de dimensiuni mici , nu este cel mai mic virus. Virusul Zika şi virusul bacteriofag T4 – responsabil pentru E. coli – reprezintă doar o mică parte în comparaţie cu virusul care provoacă COVID-19.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

La capătul celălalt al scalei, găsim polenuri, sare, nisip, care sunt semnificativ mai mari decât virusurile şi bacteriile şi intră chiar în lumea obiectelor vizibile cu ochiul liber.

Corpul uman este capabil să le blocheze – o particulă trebuie să fie mai mică de 10 microni pentru a putea fi inhalată de sistemul respirator.

În general, polenul şi nisipul rămân prinse în nas şi în gât, nu ajung în plămâni. Particulele mai mici însă reuşesc să treacă de aceste bariere. Particulele de praf, funingine de dimensiuni mici  – circa 2,5 microni – sunt capabile să ajungă în plămânii noştri.

Particulele de fum provenite de la incendii, cu dimensiuni de 0,4 – 0,7 microni, sunt chiar mai periculoase, determinând atât probleme la nivelul plămânilor, cât şi afecţiuni cardiovasculare şi neurologice.

Sursa: adevarul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.