Catastrofa aeriană din Ucraina: SBU a stabilit cu exactitate locul de unde a fost lansată racheta sol-aer

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansată racheta sol-aer care a doborât joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat șeful contraspionajului ucrainean Vitali Naida, citat de agenția Interfax-Ukraina.
‘Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuată dintr-un perimetru al orașului Snejnoe (regiunea Donețk), controlat de rebeli, dar în interesul anchetei nu vom dezvălui locul exact al lansării, despre care avem date precise’, a afitrmat Naida, în cadrul unei conferințe de presă, duminică, la Kiev.

Șeful contrainformațiilor din Ucraina a subliniat că lansarea a fost efectuată de experți militari ruși, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgenților, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod ‘Bes’ (‘Demonul’).

Rusia este obligată să ne furnizeze numele persoanelor care au efectuat lansarea’ rachetei, a reiterat șeful Departamentului de Contraspionaj al SBU, Vitali Naida.

‘La ora actuală, Ucraina nu are toate dovezile privind implicarea Rusiei în catastrofa aeriană, dar în curând va avea suficiente probe’, a afirmat același responsabil militar ucrainean, într-un interviu la postul de televiziune local ‘1+1’, citat de Ukrainska Pravda.

‘Dispunem în prezent de o mulțime de informații operative, le primim și le verificăm. Cooperăm cu parteneri străini, între care FBI, experți din Olanda și Polonia. Parteneri din Marea Britanie urmează să ni se alăture’ în această anchetă, a afirmat Vitali Naida.

Împreună cu experți internaționali, Ucraina va reuși să adune suficiente probe pentru a demonstra implicarea Rusiei în doborârea avionului de linie malaezian și pentru a iniția un demers împotriva Moscovei într-o instanță internațională, a declarat șeful contraspionajului ucrainean.

‘Noi vom dovedi că în Ucraina nu este un război civil, ci o acțiune teroristă provocată de Rusia’, a subliniat reprezentantul SBU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.