Câte zile rezistă noul coronavirus pe haine? Iată care sunt cele mai periculoase materiale

Un studiu recent, realizat de Universitatea De Montfort din Leicester, arată câte zile rezistă un coronavirus pe diferite materiale textile.

Potrivit acestui studiu, virusul poate rezista până la 3 zile pe haine, fiind analizate trei materiale care sunt folosite de obicei pentru echipamentul personalului medical.

Astfel, cercetătorii au observat că materialul cel mai periculos este poliesterul, pentru că un coronavirus poate supraviețui până la 72 de ore pe suprafața lui, timp în care poate infecta persoanele care îl ating.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

În schimb, pe o haină din bumbac 100%, virusul moare după numai 24 de ore, scrie Daily Mail.

Este important de menționat faptul că materialul cel mai sigur din acest punct de vedere este amestecul de bumbac și poliester: virusul rezistă numai 6 ore pe o haină fabricată din acest amestec.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat comportamentul virusului HCoV-OC43, care este similar cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii avertizează că, pentru a preveni eficient răspândirea virusului, toate hainele personalului medical trebuie să fie spălate doar la spital, într-o spălătorie specială, pentru a se evita transportarea lor acasă sau în alte locuri.

Studiul a demonstrat și faptul că virusul este distrus dacă hainele sunt spălate cu detergent și cu o apă care are o temperatură de peste 60 de grade Celsius.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.