Câți cetățeni ucraineni au pătruns în Maramureș în ultimele 24 de ore?

În data de 20.05.2022, în intervalul orar 00.00-23.59, au intrat în România, prin PTF Sighetu Marmației, 1.729 persoane cu 295 autoturisme.

Din cele 1.729 persoane, 1.277 sunt cetățeni ucraineni. În data de 20.05.2022, în același interval orar, în PTF Sighetu Marmației nu au fost solicitări de azil.

Acțiuni desfășurate în sistem integrat de către structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.
‼️În data de 19 mai a.c., polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat patru persoane care au trecut ilegal frontiera ”verde” din Ucraina în România, în zona de competență a Sectorului Poliției Valea Vișeului și a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău. Acestea au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat trei persoane, însoțite de un voluntar, cu autospeciala din dotare, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde au plecat cu trenul la Cluj-Napoca și București. O persoană a fost transportată, însoțită de un jandarm, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare. ➡️În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 14%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.