Cazare și ospitalitate în Maramureș

Maramureșul este cunoscut de multă vreme ca o zona turistică deosebită, inedită cu tradițiile vii, cu oameni gospodari și primitori. Tocmai de aceea el reprezintă destinația multor turiști, fie ei romani sau străini, care aleg sa-și petreacă vacanta sau concediul in județul nostru.

Cum e de așteptat, turiștii vor cauta Cazare in Maramureș, unde, oferta de unități turistice abundă de la o zona la alta. Cele mai populare tipuri de unități de cazare sunt pensiunile, răspândite in tot județul, concentrându-se în jurul obiectivelor turistice cu renume: Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mănăstirea Bârsana, Mocănița din Vișeul de Sus, piscinele de la Ocna Șugatag, Părtiile de Schi de la Cavnic, Șuior și Borșa, traseele montane, aerul curat, experiența muntelui din Borșa, Maramureș.

Afluxul mare de turiști care crește an de an, face ca proprietarii pensiunilor și a altor tipuri de cazare să investească în condițiile oferite, să-și dezvolte sau să-și extindă spațiile dar și să-și promoveze oferta turistică. Astfel, pe marginile drumurilor județului se găsesc multe panouri stradale, indicatoare, unele realizate modern, altele in stil tradițional, îndreptând toate spre locuri de cazare, cu facilități și atracții cât mai variate.

Multe Pensiuni din Maramureș vin în întâmpinarea turiștilor cu oferte de Paști în Maramureș, cu oferte pentru Crăciun sau Revelion în Maramureș. Aceste oferte mereu vor avea ceva autentic maramureșean de arătat, de la ospătărițe îmbrăcate în port popular maramureșean, la mâncarea tradițională cu ocazia acestor sărbători, nelipsita horincă, un mic spectacol de muzică de Maramureș, obiceiuri populare ale zonei. O categorie aparte de pensiuni sunt cele tradiționale, construite de regulă din lemn, cu sculpturi și motive autentice, având chiar și o poarta maramureșeana, stil rustic în care predomină lemnul atât în exterior cât și în interiorul pensiunii.

Multă vreme infrastructura rutieră și condițiile călătoriei cu trenul au descurajat turiștii să viziteze partea de nord a țării, Maramureșul. Azi, când drumurile principale ale județului sunt reabilitate sau pe cale să fie reabilitate, turiștii vin cu mai multă încredere, păstrând amintirile plăcute trăite și nu drumurile care ar descuraja si orice temerar.

Turiștii care vizitează Maramureșul caută pe lângă cazare și servicii de restaurant servicii, pe care de regulă, le oferă și unitățile turistice hoteliere. Totuși exista multe pensiuni fără restaurant dar și multe restaurante unde vizitatorii pot savura gustul delicios a preparatelor culinare specifice Maramureșului.

Procesul de rezervare a unităților de cazare din Maramureș se face de cele mai multe ori cu ceva timp înainte, prin pagini de internet specifice, sau direct cu hotelierii, eliminându-se astfel intermediarii, comisioanele și tot ceea ce ar putea duce la o comunicare defectuoasă între turist si proprietar. In cazul rezervărilor directe turistul afla din timp tot ce-l interesează, eventualele modificări de preț, ce activități sau facilități mai există, precum și alte detalii pe care dorește să le cunoască.

Chiar dacă Maramureșul are multe semne, panouri, bannere sau alte forme de informare turistică, promovarea online are rolul ei. Într-o lume în care spațiul virtual aproape ca se identifică cu cel real, este foarte important ca toate unitățile de cazare să poată fi accesate cu ușurință, cu detalii, imagini, prețuri, mai ales ca o vacanța sau un concediu se planifică din fața calculatorului iar turiștii vor alege ceea ce a fost mai convingător pentru ei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.