Cazul care a şocat lumea. O prezentatoare TV s-a sinucis în direct,  la numai 29 de ani

Cazul care a şocat lumea. O prezentatoare TV s-a sinucis în direct,  la numai 29 de ani

O prezentatoare TV s-a sinucis în direct, la numai 29 de ani. Christine Chubbuck lucrase la mai multe posturi tv. Suferea de depresie, dar doar familia și un medic cunoșteau acest lucru.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Psihiatrul îi spusese că nu este nimic grav, se retrăsese alături de cei dragi, singurii care păreau a o înțelege.
Pe 15 iulie 1974, în cadrul unei emisiuni matinale, prezentatoarea Christine Chubbuck citește primele trei știri, preț de opt minute. Apoi, în timp ce materialul despre un jaf armat se blochează, scoate un revolver, spune că va oferi sânge, conform politicii postului, apoi își trage un glonț în ceafă. Decedează 15 ore mai târziu. Prima sinucidere în direct din istoria televiziunii.

„În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi știri despre sânge și curaj, în culori vii, veți asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct”, a spus Christine Chubbuck, care a ridicat ochii din foile ei, a privit zâmbind la cameră şi a scos un revolver de calibrul 38 cu care s-a împușcat în cap. Incidentul s-a petrecut pe 15 iulie 1974, dar primul și singurul jurnalist care s-a sinucis în direct este din nou în actualitate prin două filme care vor particpa în 2016 la festivalul de film Sundance

Christine Chubbuck ajunsese să deteste ceea ce am numi acum tabloidizarea excesivă a programelor de știri. Asta, dar mai cu seamă o depresie profundă, accentuată de un sentiment acut de singurătate, au determinat-o pe să-și pună în scenă propria moarte în dimineața zilei de 15 iulie 1974. Înregistrarea cu momentul sinuciderii a fost reținută de autorități cu titlul de dovadă, iar după încheierea anchetei, aceasta a fost predată familiei, care se pare că a distrus-o.

Două filme aduc acum în actualitate cumplitul incident: „Christine”, bazat pe cazul real al jurnalistei care s-a sinucis, și „Kate Plays Christine”, un documentar despre actrița Kate Lyn Sheil, care se pregătește să interpreteze rolul Christinei Chubbuck pentru un alt film.Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.