CARANTINĂ în România. Interzisă ieşirea din casă pe timpul nopţii. Magazinele se închid la 18 în weekend

Comitetele locale de urgenţă au decis restricţii în mai multe localităţi din România. Situaţia se agravează însă, deoarece pe lista roşie a apărut şi primul orăşel din ţară.

CARANTINĂ în România, ne aflăm în stare de alertă, dar tot mai multe localităţi din România au trecut în scenariu roşu, ceea ce echivalează cu restricţiile aferente stării de urgenţă. Bechet din județul Dolj este primul oraș din România în care vor fi introduse interdicții dure, după ce rata de infectare a depășit 7 la mia de locuitori. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă pe timpul nopții iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Orașul Bechet a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Astfel încât devine prima localitate în care se vor aplica restricțiile pe timpul nopții și se va reduce programul magazinelor la sfârșit de săptămână.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului pentru Situații de Urgență, măsurile rămân în vigoare până pe data de 17 septembrie.

Restricțiile de circulație se aplică între orele 20:00 – 05:00 iar magazinele se vor închide, în weekend, la ora 18:00.

Totodată, se interzice și organizarea evenimentelor de tipul nunților sau botezurilor, iar activitatea barurilor și restaurantelor va fi suspendată.

Aceste măsuri vizează și comuna Bârca, din județul Dolj, unde incidența a ajuns la peste 3 la mia de locuitori.

Tot în județul Dolj se aplică restricții în alte trei comune, Vârtop, Drăgotești și Rast, unde rata infectării este de peste 2 la mie. Aici, nunțile și botezurile se pot organiza, dar cu limită de participanți.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a decis, marţi, restricţii, începând de miercuri, în comuna Vişeu de Jos.

Rata de incidenţă a depăşit, în ultimele 14 zile, 4 cazuri la mia locuitori.De miercuri, se interzic spectacolele şi concertele în spaţii închise, spectacolele de tipul drive-in, activităţile recreative şi sportive în aer liber, nunţile, botezurile, mesele festive în restaurante, cafenele, baruri sau corturi.

Masca devine obligatorie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun publice şi private.

În weekend, oamenii nu pot ieşi din case între orele 20.00 – 5.00, decât în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată sau dacă însoţesc copii, persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.