CIMBRUL luptă cu INFECŢIILE BACTERIENE mai bine decât medicamentele! VEZI REŢETA

Cimbrul de cultură (Thymus vulgaris), una din cele mai puternice plante medicinale, este un adevărat antibiotic natural.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Cimbrul de cultură distruge majoritatea bacteriilor şi microorganismelor dăunătoare, întărind, în acelaşi timp, capacitatea organismului de a se autoapăra, făcându-l astfel mai puternic.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Întrece, ca eficienţă, multe medicamente antiinfecţioase. Studiile făcute în laboratoare sau spitale din Germania, Spania, Elveţia, Japonia, Anglia şi România au arătat că cimbrul întrece, ca eficienţă, multe medicamente antiinfecţioase.

Mai mult, planta este şi o completare foarte bună la tratamentele clasice. Cimbrul de cultură, mai exact, uleiul volatil obţinut din el, are efecte antibiotice extrem de puternice şi cu un spectru foarte larg.

Conform cercetărilor, compuşii uleiului volatil de cimbru atacă membrana celulară a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, fapt ce duce la moartea microorganismelor respective.

Tratament cu cimbru contra infecţiilor bacteriene
Printre bacteriile care pot fi distruse cu ulei volatil de cimbru se numără:
– Staphylococcus aureus care produce infecţii urinare, respiratorii;
– Clostridium botulinum care produce botulism;

– Eschericcia choli care produce infecţii reno-urinare şi digestive;
– Shigella sonnei care produce toxiinfecţie alimentară, dizenterie;
– Bacillus subtilis care produce gastro-enterită;

– Salmonella enteridis care produce toxiinfecţie alimentară;
– Campylobacter jejuni care produce infecţii gastro-intestinale;
– Lysteria moncytogenes care produce infecţii care afectează sistemul digestiv şi cel nervos.

Împotriva acestor infecţii bacteriene (şi nu numai) se iau câte 3-5 picături de ulei volatil de cimbru, de 3-4 ori pe zi, dizolvate într-o linguriţă de miere sau puse într-o lingură de apă. Se recomandă un tratament cu o durată de 7-12 zile.

Bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la uleiul de cimbru
S-a demonstrat că bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la uleiul de cimbru, aşa cum se întâmplă în cazul antibioticelor de sinteză, întrucât acest ulei are componente foarte multe şi variate, făcând imposibilă o adaptare a microorganismelor.

Potenţează activitatea unor antibiotice
O altă calitate a uleiului volatil de cimbru constă în faptul că potenţează activitatea unor antibiotice. Mai exact, un antibiotic administrat în paralel cu uleiul de cimbru este mult mai eficient decât luat singur.

Precauţii, contraindicaţii
Uleiul volatil de cimbru se obţine doar prin procedee industriale şi se găseşte gata preparat în magazinele şi în farmaciile naturiste. Uleiul nu se supradozează. Este contraindicat în sarcină, alăptare. Se va administra cu prudenţă, la început în doze, în cazurile de hipotensiune, colon iritabil, ulcer gastric şi gastrită hiper-acidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.