Ce este „făina de alac” și de ce este considerată cea mai sănătoasă. Toată lumea ar trebui să știe asta.Mod de preparare și ingrediente

Ce este făina de alac și de ce este considerată cea mai sănătoasă. Toată lumea ar trebui să știe asta.Mod de preparare și ingrediente

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Făina de alac este foarte folosită și populară în industria alimentară. Acest aliment este considerat cel mai sănătos, iar medicii au explicat de ce.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Iată ce este făina de alac și de ce este considerată cea mai sănătoasă! Toată lumea ar trebui să știe asta și ar trebui să o consume mai des!

Alacul este cunoscut în România și sub numele de grâu spelta, care este o specie de grâu cultivată încă din timpurile vechi. Această făină este considerată cea mai sănătoasă. Iată de ce, dar și ce este făina de alac!

Ce este făina de alac și de ce este considerată cea mai sănătoasă
Făina de alac este considerată cea mai sănătoasă, deoarece conține mai multe proteine decât făina normală. Grâul spelta conține tărâță, germene și endosperm, iar aceste trei părți au nutrienți și valori nutriționale.

Făina de alac este integrală și are o aromă asemănătoare cu nuca. Este populară și consumată mai des decât cea normală, deoarece nu conține mult gluten. O cană de făină de alac gătită conține următoarele valori nutriționale: 246 de calorii, 51 de grame de carbohidrați, 7,6 grame de fibre, 10,6 grame de proteine, 1,7 grame de grăsimi, 106% din doza zilnică recomandată de mangan, 29% din doza zilnică recomandată de fosfor, 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B3, 24% din doza zilnică recomandată de magneziuși 18% din doza zilnică recomandată de fier.

Pe lângă toate acestea pe care le conține acest tip de făină, aceasta mai conține și calciu, seleniu, zinc și alte vitamine ale complexului B. Făina de alac aduce o sursă importantă de fibre dietetice.

La ce este bună făina de alac
Făina de alac aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului uman. Aceasta încetinește procesul de digestie, menține satietatea pentru o perioadă lungă de timp și echilibrează nivelul zahărului din sânge.

Această făină consumată în diverse produse și alimente poate reduce rezistența la insulină sau riscul de diabet. De asemenea, acest tip de făină te ajută să te simți sătul.

Există și contraindicații cu privire la făina de alac, astfel că persoanele care suferă de intoleranță la gluten sau de boli inflamatorii ale intestinului nu au voie să consume acest tip de făină.

Rețetă cu fulgi de spelta
Acum vă vom prezenta o rețetă delicioasă cu fulgi de spelta, iar din acești fulgi se poate face pâine.

Ingrediente:
-1 cană de fulgi de spelta

-2 căni de apă

-1/2 linguriță de sare

-piper negru

-ulei de măsline

Mod de preparare:
Se prăjesc fulgii de spelta și se scutură des, până în momentul în care se fragmentează. Într-o oală se fierb două căni de apă cu 1/2 linguriță de sare, după care se adaugă fulgii de spelta. Se acoperă oala și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Se oprește focul și se lasă așa timp de 5 minute. După cele 5 minute se adaugă piper și ulei de măsline. Poftă bună!sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.