”Coronavirusul roșiilor”, pericolul din agricultură. Nu există tratament!

Culturile de roșii și ardei din Europa sunt în pericol din cauza unui virus. Cunoscut sub numele de Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV), virusul este inofensiv pentru oameni, dar extrem de periculos pentru culturile de legume.

Virusul ToBREV poate fi transmis prin semințele, plantele sau fructele infectate, dar și prin simplul contact cu planta infectat, scrie europarl.europa.eu.

Acest virus poate supraviețui o perioadă lungă fără a-și pierde puterea de infectare

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Nu există un tratament pentru acest virus, spre disperarea agricultorilor. În plus, nu există nici soiuri de plante rezistente la el! Virusul Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV) provoacă apariția unor pete galbene sau maro pe frunze și deformarea legumelor și fructelor.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Acest virus a distrus culturile din mai multe state membre ale UE precum Spania, Italia, Grecia, Olanda, dar și din state precum Turcia, SUA sau China. Specialiștii recomandă distrugerea prin foc a tuturor plantelor care ar putea fi contaminate.

Nu se tratează cu nimic

Din păcate, sunt șanse ca acest virus să ajungă și în țara noastră. E devastator chiar și pentru culturile crescute în solarii sau sere!

Cultivatorii de legume sunt sfătuiți să cumpere doar seminţe omologate şi din afara ţărilor europene contaminate.

Sursa: antena3.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.