Ce a transmis președintele Klaus Iohannis de Ziua Internațională a Drepturilor Omului?

Sărbătorită anual, Ziua Drepturilor Omului a fost decretată de către Organizația Națiunilor Unite în 4 decembrie 1950. La 10 decembrie 1948 s-a publicat și Declarația Universală a Drepturilor Omului, ca primă realizare majoră a ONU. Ziua este marcată în mod normal atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.

În România precum și în alte state ale lumii, manifestările specifice Zilei Drepturilor Omului sunt restrânse, multe evenimente fiind anulate din cauza măsurilor de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului. Liderii de state au făcut declarații publice în memoria acestei zile care a definit punctele de egalitate între oameni indiferent de rasă, culoare, statut social sau educație.

” Ziua Internațională a Drepturilor Omului nu are doar o semnificație aniversară, ci este un prilej pentru ca fiecare dintre noi să reflecteze asupra rolului pe care îl poate avea în respectarea și protejarea drepturilor celui de lângă noi, în responsabilitatea pe care trebuie să o manifestăm față de semenii noștri. România a făcut progrese importante în garantarea și apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor săi, instituțiile statului dovedind, poate în acest an mai mult ca niciodată, cât de important este ca acțiunile lor să rămână permanent subsumate interesului public…Când drepturile unui cetățean sunt încălcate, drepturile tuturor celorlalți sunt afectate. Tocmai de aceea, respectul pentru drepturile fundamentale rămâne parte din crezul meu, ca Președinte al României și ca cetățean al acestei țări, și din angajamentul ferm pentru un stat în care pacea socială, demnitatea umană și libera dezvoltare a personalității umane sunt valori asumate la cel mai înalt nivel”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Drepturilor Omului.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.