Ce afecțiuni poate ascunde banala durere de spate

General vorbind, o durere de spate poate avea cauze diverse. Apare și reapare uneori instant, este ușor ignorată și revine cu forță mai mare. La un moment dat, toată lumea suferă de o durere de spate, fie ca urmare a unui efort, a unei leziuni, accident sau aparent fără explicație.

O durere de spate se localizează jos, afectând partea lombară, la mijloc, în zona toracică sau în zona superioară a spatelui, cervical, adică în zona cefei. Poate iradia de asemenea spre zona capului sau invers, adică o altă zonă cu probleme are durere ce iradiază spre spate, ceea ce creează o oarecare confuzie pacientului.

Durerea de spate nu trebuie ignorată. Atunci când are legătură cu o altă afecțiune, vine însoțită și de alte simptome, ceea ce reprezintă tabloul clinic în a determina și posibila cauză. Trebuie înțeles că la nivelul spatelui există coloana, măduva spinării, nervii și discurile intervertebrale, mușchii, ligamente și tendoane, deci durerea poate avea surse variate.

Să înțelegem durerea de spate

Durerea de spate poate avea explicație în cauze precum: hernie de disc, spasme musculare, osteoartrită, osteoporoză, scolioză, fractură spinală, leziuni ale nervului sciatic. Desigur, o altă posibilă explicație este legată de durerile menstruale în cazul femeilor, de sarcină, de durerea asociată cu ridicarea de greutăți, entorse, luxații sau chiar și obezitatea.

Lista de afecțiuni ce determină și durerea de spate nu se oprește aici. Se asociază de asemenea cu spondiloza sau cu probleme ale rinichilor, probleme de pancreas sau în cele mai serioase cazuri fiind vorba de tumori ale coloanei.

Prima reacție este cea de a ameliora durerea și de a lua medicamente. Acestea sunt o soluție de moment, ce nu fac altceva decât să prelungească timpul până la prezența în cabinetul medicului. Acesta va analiza situația și în cel mai relevant mod va recomanda teste imagistice, ce pot face vizibile posibile afecțiuni la nivelul coloanei, ca sursă a durerii.

După un diagnostic primit, intervine și schema de tratament. De cele mai multe ori se recomandă antiinflamatoare, produse medicamentoase și fizioterapie. Pentru cei care au întâlnit conceptul de chiropractică, aceasta poate fi o alternativă.

Chiromedica ne explică

Centrul CHIROMEDICA Health&Wellness Center localizat în Cluj, cu specializare în chiropractică, propune terapia de acest gen, menită să repoziționeze corect oasele în articulații, vertebrele fiind astfel readuse la linia corectă. Nu doar durerea dispare, ci se tratează o serie de afecțiuni. Conform studiilor, peste 90% dintre afecțiunile care au ca simptom durerea de spate pot fi tratate prin terapia chiropractica. Iar în cadrul paginii oficiale, www.chiromedicahealthcenter.ro, sunt menționate și mărturiile pacienților, ce nu fac altceva decât să confirme încă o dată eficienţa unei astfel de abordări.

Interesant este că această terapie nu se bazează pe tehnici invazive. Ba chiar mai mult decât atât, poate trata pacientul încât să se evite și cazurile extreme de operație chirurgicală. Chiropractica este eficientă în cazuri precum hernie de disc, spondiloză cervicală, spondiloză lombară, lombosciatică, blocaj lombar, discopatie lombară, cifoză, scolioză, entorse, lombalgie, nevralgie intercostală, acestea fiind doar 10 dintre afecțiunile destul de des întâlnite în rândul celor care se adresează chiropracticienilor.

Rezultatul? Durerile sunt diminuate, un efect ce se distinge încă din primele ședințe de terapie. Chiropracticianul propune un anumit număr de ședințe pentru a trata afecțiunea pacientului, ședințe repetate la intervale de câteva zile.

Nu poți aprecia cu adevărat starea de bine până când nu o mai ai. Durerea, doar o consecință a unei afecțiuni, este chinuitoare și debusolează, îngreunează viața și pune practic o piedică la nivelul de concentrare. Fără medicamente, unii nu văd o scăpare, până când nu descoperă și chiropractica.

Beneficiile acestui tip de terapie se referă la avantaje variate și complexe, cu impact major în viața pacientului. În primul rând este vorba de durerea ce își găsește sfârșit încă din prima ședință de terapie. Mobilitatea este recâștigată și totodată se restabilesc funcții normale ale organismului, pentru starea de bine per general vorbind.

Durerile cronice, cele care durează luni de zile, afecțiuni mai vechi care par că nu mai au altă rezolvare decât poate cea mai drastică, de chirurgie, se pot soluționa de asemenea prin această terapie. Calitatea vieții este ceea ce ne interesează, astfel că o terapie de genul, ce nu are contraindicații sau reacții adverse, pare să fie un răspuns potrivit și merită încercată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.