Ce angajați din învățământ vor avea prioritate la vaccinare. Anunțul Ministerului Educației

Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate angajaților din învățământul preșcolar și preuniversitar, care urmează să funcționeze cu prezență fizică din 8 februarie.

Ministerul Educaţiei a transmis către inspectoratele şcolare o notă în care solicită înscrierea cu prioritate a angajaţilor din învăţământul preşcolar şi a celor din unităţilor de învăţământ preuniversitar, care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie, transmite Agerpres.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

„Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare HG nr. 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, precum şi faptul că a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19″, se arată în nota transmisă inspectoratelor judeţene.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

În acest sens, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate.

Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie să fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, menţionează sursa citată.

De asemenea, Ministerul Educaţiei solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii:

* angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii;

* angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţă fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

De asemenea, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie – se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei rectorilor din ţară.

„Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic’’, se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie.

Fiecare instituţie de învăţământ superior va comunica Direcţiei Generale Învăţământ Universitar, până marţi, ora 12,00, numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia, se mai arată în nota ministerului.

Ministerul Educației a cerut tuturor unităților de învățământ ca până luni, la ora 16, să desemneze angajații responsabili cu vaccinarea în fiecare școală

Ministerul Educației a cerut duminică tuturor unităților de învățământ ca până luni, la ora 16, să desemneze angajații responsabili cu vaccinarea în fiecare școală, așa cum prevede procedura și abia apoi aceștia se vor ocupa efectiv de înregistrarea fiecărei unități de învățământ preuniversitar în parte pe platforma alocată campaniei de vaccinare.

Așa se explică de ce până la această oră foarte puțini profesori sunt acum programați la vaccinare. Sindicatele promit însă că până la începerea școlii toată procedura va fi încheiată.

Silviu Iordache, director Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iași„Pentru că am avut semnătură electronică la mine și fiind în același timp și angajatorul, am reușit să asociez cele două conturi și mi-am făcut programare luni, la prima oră. Prima poziție disponibilă era începând cu ora zece. Probabil de luni vor fi mult mai multe înscrieri, pentru că profesorii, directori de școli, care sunt și angajatorii, vor avea obligația să-și facă conturi pe această platformă.”

Anca Podoleanu, director Liceul Victor Babeș, Cluj„Nu-i vorba de foarte mulți oameni. Suntem 11, din care nu știu dacă vor veni toți. Vom încerca să-i programăm luni, sperăm să mai avem loc.”

Amalia Gurzău, purtător de cuvânt ISJ Cluj„Din datele centralizate la nivelul județului Cluj, procentul personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, care și-a declarat disponibiliatea de vaccinare, este de 54, 70%.”

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.