Ce animal vezi în imagine? Ai putea paria că este o oaie, dar te înșeli

Pe tot globul pământesc există ființe care ne uimesc cu frumusețea lor sau particularitatea trăsăturilor pe care le posedă.

Din această categorie face parte și animalul din imaginile atașate, care seamănă foarte bine cu o oaie, deși nu este.

Ei bine, de-a lungul timpului, lâna lui nu a fost folosită la fel ca cea a oilor, atât datorită aspectului special al animalului care o poartă, cât și pentru condițiile în care acesta preferă să trăiască.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Sunteți curioși să aflați ce fel de animal este cel din capturi și cum a luat ființă? Povestea este una interesantă și o veți regăsi în rândurile de mai jos.

Animalul din imagine este un porc care seamănă foarte bine cu o oaie din rasa Magalița și care poartă chiar același nume.

Porcul Mangalița este o specie rară de origine maghiară și are o podoabă capilară generoasă, formată din păr creț, care se regăsește pe toată suprafața pielii sale. Lâna respectivă variază de la nuanțe precum negru, roșu până la galben.

În prezent, există puținii porci care poartă această blană neobișnuită, după ce cei din rasa sa au fost pe cale de dispariție până în anii 1990, când au rămas mai puțin de 200 de porci.

Specia de porci Mangalița a apărut în anii 1830, în Imperiul Austro-Ungar, după ce arhiducele Joseph Anton Johann, al șaptelea fiu al împăratului roman Leopold al II-lea, a a primit niște porci Sumadija de la un prinț sârb și i-a încrucișat cu cei din specia Bakony și Szalonta.

Rezultatul au şi fost porcii Mangaliţa care au căpătat o blană creaţă asemănătoare cu cea a oii şi o înclinaţie spre greutate mare.

Iniţial aceștia erau predestinat doar pentru Familia Regala a Habsburgilor, dar din cauza gustului exclusiv, a devenit tât de popular încât, până la sfârşitul secolului al 19-lea a fost rasa principală în Europa.

Sursa: a1.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.