Ce cantitate de material lemnos au confiscat polițiștii maramureșeni?

În cursul acestei săptămâni, efectivele de ordine publică din cadrul subunităților au acționat pe raza județului Maramureș, pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la regimul silvic. Acțiunea s-a realizat sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș și a specialiștilor Direcției Silvice Maramureș și Gărzii Forestiere Cluj.

Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu și transportatorii de astfel de materiale. În cadrul acțiunii au fost oprite și verificate peste 200 de mijloace auto, dintre care 38 transportau material lemnos. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, din care opt la Legea nr. 171/2020, în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei. Totodată,  și au confiscat peste 117 mc material lemnos, în echivalent valoric, valoarea totală depășind 19.000 de lei.

Aceste acțiuni vor fi desfășurate în continuare la nivelul județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.