Ce categorii profesionale sunt predispuse la deces din cauza coronavirusului.

Bărbații care muncesc în domenii ce presupun o calificare scăzută sau cei care au roluri de îngrijire au avut cea mai mare rată de deces cauzat de coronavirus, arată un studiu recent, realizat în Anglia și Țara Galilor, în perioada martie-decembrie 2020.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Categorii profesionale predispuse la deces din cauza coronavirusului. Bărbații care lucrează ca agenți de pază, bucătari sau în fabrici au avut cea mai mare rată de deces care are legătură cu COVID-19. De asemenea, asistenții medicali au avut, statistic, rate de deces corelat cu COVID-19 semnificativ mai mari comparativ cu angajații din alte domenii, arată datele unui studiu citat de Sky News.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oficiul Național pentru Statistică (ONS) a anunțat că, în perioada 9 martie – 28 decembrie 2020, au fost înregistrate 7.961 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor angajate. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani.

Bărbaţii cu joburi elementare şi cei care lucrează ca îngrijitori, mai expuşi riscului de deces din cauza COVID-19

Bărbații care lucrează ca agenți de pază, bucătari sau în fabricile de prelucrare au avut unele dintre cele mai ridicate rate de deces COVID-19.

Totodată, oamenii care lucrează unii lângă alții și în locuri de muncă cu expunere regulată la virus continuă să aibă rate mai mari de deces în comparație cu restul populației care are un job ce nu necesită o asftel de expunere.

În ceea ce privesc domeniile de activitate, bărbații care aveau joburi elementare (muncitorii din fabrici, agenții de pază, bucătarii și șoferii de taxi – 699 decese) sau ocupații de îngrijire (258 decese) au avut cele mai ridicate rate de deces asociate cu COVID-19, respectiv de 66,3 și 64,1 dintr-o mie de bărbați.

Muncitorii din fabrici au înregistrat o rată de 143,2 decese la 100.000 de bărbați, comparativ cu o rată de 31,4 în rândul bărbaților de aceeași vârstă, dar care aveau alte joburi.

Pentru bucătari, cifra a fost de 103,1 decese la 100.000 de bărbați, pentru șoferii de taxi și șoferi, rata a fost de 101,4 decese la 100.000 de bărbați, iar pentru agenții de pază și ocupații conexe, numărul a fost de 100,7 decese la 100.000 de bărbați

În cazul managerilor și al proprietarilor de restaurante, rata a fost de 119,3 decese la 100.000 de bărbați, iar pentru asistenții medicali a fost de 87,2 decese la 100.000 de bărbați.

Categorii profesionale predispuse la deces din cauza coronavirusului: croitoresele şi îngrijitoarele, risc crescut de deces

În ceea ce privește categoria femeilor angajate, unele dintre cele mai mari rate de deces asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul croitoreselor și al îngrijitoarelor.

Ratele de deces în rândul angajaților din domenii sociale continuă să fie, statistic, semnificativ mai mari decât cele pentru restul populației active, a adăugat ONS.

Au fost înregistrate în total 469 decese care au legătură cu COVID-19 în rândul angajaților care oferă asistența socială, cu rate de 79,0 decese la 100.000 de bărbați și 35,9 decese la 100.000 de femei.

Potrivit studiului, asistenții medicali au avut în mod statistic rate de deces semnificativ mai mari în comparație persoanele de aceeași vârstă și acelaşi sex care desfăşoară activităţi în alte domenii, cu 79,1 decese la 100.000 de bărbați și 24,5 decese la 100.000 de femei.

Datele au arătat că personalul din Educaţie nu este mai expus riscului de deces cauzat de coronavirus.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.