Ce cred românii că este 5G

Tehnologia şi românii: doar un sfert ştiu foarte bine de 5G, însă 42% dintre ei cred că dăunează sănătăţii

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Primul lucru la care se gândesc românii atunci când vine vorba de 5G este viteza mare de internet. Dintre românii întrebaţi dacă au auzit de 5G, doar 24% au auzit de acest termen și au declarat că știu foarte bine beneficiile, reiese din raportul Samsung Innovation Report.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Majoritatea (42%) au spus că au auzit de 5G, dar că nu cunosc prea multe despre beneficiile aduse, în timp ce 26% sunt familiarizaţi cu termenul 5G, dar nu știu nimic despre beneficii, iar 8% nu au auzit deloc despre subiect.

Mai mult, deși nu există niciun studiu care să ateste că tehnologia 5G este dăunătoare sănătăţii, știrile false sau pseudo-studiile îi fac pe românii care au auzit de 5G (42%) să creadă că aceasta dăunează sănătăţii. Cei care știu câte ceva despre 5G asociază spontan tehnologia cu o viteză de internet mai mare, o conexiune mai bună în locuri aglomerate, dar și cu o conexiune mai sigură. În același timp, sunt conștienţi că un abonament 5G este mai scump, dar și că nu are o acoperire la fel de bună ca 4G.

„A cincea generaţie de telecomunicaţii a fost creată pentru a satisface nevoia permanentă de conectivitate în societatea modernă. Ne îndreptăm către un viitor cu obiecte smart, ce urmează să fie conectate la internet, iar 4G nu ar fi fost suficient pentru un asemenea scenariu. La fel ca și în trecut, reţelele 5G vor apărea și vor funcţiona în tandem cu cele 4G, până când 5G va deveni reţeaua predominantă”, se arată în raport.AdChoicesADVERTISING googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1570456289756-0’); });

Din cauza spectrului de frecvenţe pe care funcţionează 5G, semnalul este mai scurt decât în cazul 3G și 4G, ceea ce înseamnă că pentru o acoperire bună trebuie amplasate mai multe antene 5G decât 4G. Astfel, unii oameni sunt convinși că radiaţiile emise de 5G vor fi mai mari decât cele 4G și astfel vor fi dăunătoare sănătăţii. Care este adevărul? googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1572510130435-0’); }); În realitate, spun autorii studiului, puterea radiaţiilor emise de antenele 5G este mai mică decât puterea radiaţiilor din reţelele curente. Un alt aspect demn de menţionat este faptul că românii se așteaptă ca operatorii telecom (87%), producătorii de dispozitive mobile (85%) și dezvoltatorii de aplicaţii și software (85%) să facă front comun pentru servicii 5G de calitate.

5G va avea un impact uriaș asupra business-urilor și industriilor din întreaga lume. Conectivitatea va fi mai bună, latenţa mai mică și viteza mai mare și vom fi martori ai unor lucruri pe care nu le credeam posibile: operaţii chirurgicale de la distanţă, internet rapid în zone unde infrastructura subterană nu este bună, proiecţii de hologrameîn timp real, transmisiunea de evenimente, concerte, meciuri de fotbal la o rezoluţie 4K fără care de emisie, implementarea mașinilor autonome și așa mai departe.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1572510246582-0’); }); „Într-un final, percepţia asupra 5G este diferită faţă de realitate și piaţa trebuie educată în privinţa beneficiilor pe care o asemenea tehnologie le aduce (mai mult decât o viteză rapidă), dar și combaterea ideilor că 5G dăunează sănătăţii. Toate beneficiile pe care le-am enumerat mai sus sunt plauzibile, însă ne așteptăm să apară noi tehnologii conexe, noi aplicaţii și abordări care vor fi posibile doar datorită internetului 5G și care, cu siguranţă, ne vor uimi”, se mai arată în raportul Samsung.sursa:econimica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.