Ce culori să folosești în amenajarea dormitorului?

Ce culori să folosești în amenajarea dormitorului?

Sursă foto: pexels

Dormitorul ar trebui să fie cel mai confortabil loc din casă. Este spațiul în care te eliberezi de stres. În care uiți de probleme. De ziua ce a trecut, în special dacă a fost una grea. Este, sau ar trebui să fie! 

 

        O zi agitată te trimite cu gândul la confortul căminului tău, unde te așteaptă liniștea și o atmosferă primitoare, care are darul de a te calma.

        Știai că felul în care alegi să-ți decorezi locuința influențează starea psihicului? Știai că paleta aleasă de culori a obiectelor de mobilier, așternuturilor și cuverturilor, este foarte importantă? 

            De cele mai multe ori nu conștientizăm acest lucru, dar este un detaliu esențial pentru starea noastră de bine.

            Dar pentru a realiza ce înseamnă asta, este necesar un mic experiment. 

Imaginează-ți că intri în dormitor și primul lucru care îți sare în ochi este culoarea obiectelor de mobilier, a decorațiilor și așternuturilor. Ce îți exprimă negru? Dar alb? Albastrul cum ți se pare? Îți vorbesc despre profunzime. Despre puritate. Despre liniște. 

          Alegerea culorii pentru amenajarea camerelor locuinței tale, și în special a dormitorului constituie un detaliu foarte important în amenajarea întregii case.        

Culori pe care să le folosești în dormitor și care te binedispun

      Atâtea culori! Atâtea stări! Culorile influențează și modul în care percepem amenajarea spațiului. Unele culori îl scot în evidență, în timp ce altele îl umbresc. Unele ne calmează. Altele ne energizează. 

Ce să alegem pentru ca timpul petrecut în dormitor să contribuie la starea noastră de bine?

   Obiecte de mobilier. Decorații. Așternuturi. Cuverturi. Toate acestea sunt parte din dormitorul tău. Găsește obiecte de mobilier care te reprezintă. Decorații care îți amintesc de anumite clipe. Așternuturi care te pot încălzi cu ale sale culori plăcute. O gamă largă de cuverturi de pat de pe CasaMoise.ro. a căror cromatică atrage prin nuanțe, complexitate și material.

  •  Culori calde în dormitor

      Nuanțele calde ale obiectelor de mobilier, decorațiilor sau așternuturilor au darul de a încălzi vizual dormitorul. Culorile calde, precum galbenul, portocaliul și roșul ne relaxează. Poți alege ca una dintre aceste nuanțe să fie predominantă, și să completezi cu alte tonuri, calde sau reci. 

  • Creează o senzație de serenitate în dormitor

     Se cunoaște efectul relaxant al albastrului asupra creierului și psihicului uman. Este una dintre semnificații și cea mai importantă. Induce o stare de bine. Dacă vrei ca aspectul dormitorul tău să aibă o notă de eleganță, poți alege să combini albastrul cu alb. 

  • Adu soarele în dormitor

      Potrivit psihologiei culorilor, galbenul este cea mai caldă culoare. Asociată cu razele soarelui, nuanțele de galben îți vor aduce soarele pe pământ. În dormitor! Și cum soarele este furnizor de energie, de viață, cum ar putea să nu te binedispună această culoare? 

  • Calmează-ți sufletul cu ajutorul culorilor neutre

         Efectul calmant pe care culorile neutre îl au asupra psihicului este fantastic. Că este bej, alb, gri, crem sau alte nuanțe, sunt clasice și moderne în același timp. Trec testul timpului prin faptul că vor rămâne în dormitor o perioadă îndelungată. 

           Dacă-ți dorești un efect dinamic, adaugă o pată de culoare. O față de pernă roșie sau portocalie. O lumânare care contrastează puternic cu tonurile neutre. Orice pată de culoare poate fi doza de energie dintr-o mare de culori neutre.

 

           Cea mai potrivită culoare pentru camera ta este cea care corespunde personalității și stilului tău de viață. Este cea care te ajută să te simți în largul tău. Și cum personalitatea ta poate fi melancolică, calmă sau dinamică, și culoarea decorului casei tale va reflecta acest lucru, chiar dacă până acum nu ai conștientizat.

           Ține cont de semnificația culorilor în alegerea obiectelor de mobilier, a țesăturilor sau așternuturilor. Pe CasaMoise.ro găsești obiecte de mobilier de calitate, covoare, produse pentru grădină, produse pentru bucătărie, baie, electrocasnice, dar și sfaturi utile despre cum să-ți decorezi casa, despre cum să alegi o pilotă de vară și multe altele la fel de interesante. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.