Ce diferențe sunt între sana, kefir și laptele bătut

Sana, kefirul și laptele bătut se numără printre băuturile populare în țara noastră, utilizate în special ca gustări. Cele trei produse au puncte comune, dar și elemente diferențiatoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Sana, kefirul/chefirul și laptele bătut sunt produse lactate bogate în macronutrienți precum proteine și grăsimi, dar și micronutrienți, prin conținutul de vitamine și minerale.

Sana

Sana este obținută prin fermentarea controlată a laptelui de vacă cu culturi de vacterii lactice, numite și mezofile. Ca urmare a fermentării și a scăderii Ph-ului, rezultă coagularea proteinelor.

Sana conține microorganisme ce mențin echilibrul florei intestinale, precum și vitamine și minerale precum B2 și B2, respectiv potasiu, calciu. Ca gust, sana este puțin mai acidă decât restul băuturilor lactate și mai bogată în conținutul de grăsimi, în general 3,6%.

Kefirul

Kefirul este obținut, de asemenea, din lapte fermentat. El se realizează prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. Granulele de chefir sunt un mix de drojdii – ciuperci și bacterii, într-un amestec de lipide, zaharuri și proteine. Astfel, rezultă niște granule asemănătoare cu conopida.

Gustul kefirului este acrișor și foarte puțin carbogazos. Gustul produsului lactat se aseamănă cu cel al unui iaurt mai diluat.

Foarte important, chefirul este unul dintre puținele produse lactate ce pot fi consumate și de persoanele care au intoleranță la lactoză. Probioticele din kefir ajută la menținerea sănătății intestinului și conține o cantitate ridicată de calciu, ceea ce ajută sistemul osos.

Laptele bătut

Laptele bătut se obține ca produs secundar la producerea untului, cât și după metoda tradițională prin care „se lasă laptele la prins”. În regiunea Moldovei, laptele bătut mai este cunoscut drept „chișleag”.

Spre deosebire de sana și kefir, laptele bătut are un conținut scăzut de grăsimi, recomandat în special persoanelor predispuse la boli cardiovasculare. Laptele bătut este mai ușor de digerat decât laptele și este recomandat persoanelor cu intoleranță la lactoză. Bineînțeles, ajută la îmbunătățirea tractului digestiv grație mineralelor, vitaminelor și probioticelor din compoziție. Mai mult, are un efect benefic asupra sănătății pielii. Gustul laptelui bătut este mai puțin acidulat decât cel al kefirului, mai puțin sărat ca la sana și mai acru decât celelalte două.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.