Ce e „regula fermoarului”, soluția ingenioasă necunoscută de șoferii români: „De-asta stăm ca fraierii în trafic! Trebuie predată în școli”

„Regula fermoarului”, o soluție mai puțin cunoscută de șoferii din România, e metoda ingenioasă pe care fostul pilot Titi Aur ar aplica-o pentru decongestionarea traficului de pe șoselele noastre.

În direct la GSP Live, Titi Aur, unul dintre cei mai experimentați specialiști auto ai țării, specialist în conducere defensivă, a explicat pe îndelete ce presupune „regula fermoarului.”

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Titi Aur: „«Regula fermoarului» ar trebui învățată în școlile de șoferi”

„Se supără instructorii auto când spun că la școala de șoferi nu se face școală de șoferi, ci școală de luat permisul și atât. Pentru a conduce în siguranță, sunt mult mai multe lucruri de învățat decât ce se face în școlile de șoferi. «Regula rermoarului» e un lucru simplu, care în țări dezvoltate și civilizate, precum Germania, Suedia sau Anglia, se regăsește printre regulile de circulație.

La noi, nu o știe nimeni, nu o predă nimeni și n-o bagă nimeni în seamă. De asta stăm ca fraierii și ne blocăm unii pe alții atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă sau într-o intersecție în care unii au prioritate, iar alții nu au prioritate. Conform regulii de circulație, cei care au prioritate ar trebui să meargă încontinuu, iar ceilalți să stea acolo 3 ore, 5 ore, până se eliberează. Dar vine o regulă de bun simț care se numește «Regula fermoarului» și care spune că atunci când trebuie să intrăm de pe două benzi pe o bandă nu se mai ține cont de regula de prioritate, ci intră unul din stânga, unul din dreapta. Ceea ce înseamnă o dirijare imaginare a traficului, a afirmat Titi Aur, la GSP Live.

Titi Aur: „Să predăm și să înțelegem această regulă!”

„Dacă fiecare șofer știe și face treaba aceasta, e ca și cum ar fi un polițist care ar spune: «Acum tu, acum tu». Ar trebui să învățăm această regulă, s-o predăm și s-o înțelegem. În România, trece unul dintr-o parte, mai trec doi din altă parte. Așa apar înjurăturile și tensiunile de rigoare doar pentru că nu știm «Regula fermoarului»”, a mai spus fostul pilot.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.