Ce este pașaportul mortuar, când este și când nu este necesar?

Atunci când un membru al familiei este plecat în străinătate și își pierde viața în diferite circumstanțe, pentru familia sfâșiată de durere cu siguranță vestea primită este un adevărat soc, dar va cauta rapid o companie care prestează servicii de repatriere decedati, pentru repatrierea celui decedat.

Pentru că un transport funerar international nu este subiectul oamenilor de discuție în general, oamenii nu știu cum să procedeze atunci când cineva drag moare în străînătate, iar mai mult decât atât, când totul se întâmplă într-un accident, familia este în stare de soc.

Familia îndoliată trebuie să aibă la cunoștință faptul că procedura de repatriere decedați nu va fi demarată mai devreme de 24 de ore de la momentul în care s-a constatat decesul, indiferent de țara în care a avut loc tragedia.

După ce se constată decesul, familia trebuie să ia legătură cu o firmă care se ocupă de transport funerar international, pentru efectuarea repatrierii. De precizat este faptul că ar fi indicat să se discute cu doua-trei firme până la luarea deciziei finale, pentru a afla ce servicii prestează compania respectivă.

De regula însă, firmele care se ocupă de serviciile de repatriere decedați, se ocupă și de obținerea pașaportului mortuar. Acesta este un document indispensabil repatrierii. Este obligatoriu ca sicriul să fie însoțit pe tot parcursul transportului funerar internațional, de acest pașaport mortuar, care este eliberat de către primăria localității în care s-a petrecut decesul sau de către oficiile consulare.

De menționat este faptul că pașaportul mortuar este necesar atât atunci când repatrierea se realizează pe cale terestra, cu unul dintre vechiculele omologate ale firmei de repatrieri, cât și atunci când se optează pentru repatriere decedați pe cale aeriană.

Nu este însă nevoie de pașaportul mortuar atunci când familia apelează la serviciile firmelor de repatriere decedați pentru a repatria urna cu cenușă a unei persoane care a decedat și a fost incinerată în străinătate.

Pentru că fiecare dintre dvs. aveți rude sau prieteni plecați în străînătate, este foarte important să cunoașteți toate aceste informații, astfel încât atunci când cineva drag își pierde viața, printre străini să știți cum trebuie să procedați.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.