Ce fac catolicii de Florii pentru a avea noroc și spor tot anul. Tradiția pe care o respectă cu strictețe

Anul acesta, catolicii celebrează Floriile pe data de 2 aprilie. Această sărbătoare deosebită amintește de un eveniment extrem de important, mai exact de Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Află în continuare, ce fac catolicii de Florii pentru a avea noroc și spor tot anul. Tradițiile și obiceiurile sunt respectate cu strictețe și în zilele noastre.

Potrivit tradiției, Floriile catolice se sărbătoresc cu o săptămână înainte de Paște. Anul acesta, Paștele Catolic cade pe data de 9 aprilie, așadar Floriile sunt celebrate, după cum am menționat și mai sus, pe data de 2 aprilie.

La fel ca și în cazul multor altor sărbători importante pe care le au catolicii, ziua de Florii are mai multe tradiții și obiceiuri vechi de sute de ani, iar oamenii țin cont de ele chiar și în zilele noastre.

Află, în continuare ce fac catolicii de Florii pentru a avea noroc și spor tot anul. Ei bine, spre exemplu, în ziua de 2 aprilie, aceștia obișnuiesc să își lege crenguțe sfințite de salcie de brâu, sperând că așa vor fi feriți de probleme, de rele și de boli pe tot parcursul anului.

De asemenea, catolicii trec pe la mormintele celor dragi trecuți în neființă. Acolo, ei obișnuiesc ca de cruci să agațe câteva crenguțe de salcie. Conform tradiției, cei care vor proceda astfel vor avea parte de noroc și spor pe tot parcursul anului.

Ce nu e bine să facă credincioșii în ziua de Florii
Acum că am aflat ce fac catolicii de Florii pentru a avea noroc și spor tot anul, putem să aflăm și ce este interzis. Ei bine, tradiția spune că cine se spală pe cap în ziua de Florii se va alege cu fire albe.

O altă credință a catolicilor are legătură cu fetele nemăritate. Acestea sunt sfătuite de bătrânii din sat să pună în apă câteva crenguțe de busuioc și să se clătească pe păr cu această apă în ajunul Floriilor. Cele care vor ține cont de această tradiție vor avea parte de noroc în iubire. Se spune că doar așa își vor întâlni adevăratul suflet pereche.

De menționat că de Florii este dezlegare la pește, astfel că în această zi deosebită acest aliment nu ar trebui să lipsească de pe masa niciunui credincios.

În bătrâni se spune că, persoanele care mănâncă pește în Duminica Floriilor vor avea parte de noroc pe parcursul întregului an. În plus, se mai crede că cei care au mâncat pește de Florii vor fi feriți de boli și energii negative.

Acum hai să aflăm când se vor sărbători Floriile catolice în următorii ani: 21 aprilie, în 2024; 6 aprilie, în 2025; 29 aprilie, în 2026; 18 aprilie, în 2027, 2 aprilie, în 2028; 24 martie, în 2029; și 14 aprilie, în 2030.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.