Ce funcții secrete dețin telefoanele Apple și cum le poți accesa rapid?

Dispozitivele Apple au captivat dintotdeauna utilizatorii lor cu design-ul elegant și performanța de top. Cu toate acestea, în spatele interfeței minimaliste și bine organizate se ascund numeroase trucuri și funcții secrete care pot transforma experiența utilizatorului.

Iată 7 tips & tricks și funcții ascunse pe care le poți folosi pe dispozitivele Apple

  • Dark mode

Dispozitivele Apple au funcția de mod întunecat, care nu doar că îți protejează vederea atunci când folosești dispozitivul pe timpul nopții, ci economisește și baterie. Modul de noapte se poate activa din Setări sau din Centrul de control.

  • Control parental extins

Dacă ești părinte și dorești să monitorizezi activitatea copiilor pe dispozitivele lor Apple, funcția ”Screen Time” este o unealtă ascunsă. Astfel, poți limita timpul de utilizare al aplicațiilor, să configurezi limitări de conținut și să urmărești rapoartele de activitate ale copiilor.

  • Ascunderea fotografiilor

Dacă dorești să păstrezi anumite fotografii private și să nu fie expuse în galerie, Apple îți oferă discreția de care ai nevoie. Trebuie doar să selectezi fotografiile pe care dorești să le ascunzi, apeși butonul ”Partajați” și alege opțiunea ”Ascunde”. Acestea vor dispărea din albumul principal.

  • Încărcare rapidă cu modul avion

Un truc pe care nu îl știe multă lume este faptul că atunci când activezi funcția ”Mod avion” pe dispozitivele Apple, acestea se încarcă mai rapid. Este o modalitate excelentă de a economisi timp atunci când trebuie să încarci telefonul în grabă.

  • Screenshot cu Touch ID sau Face ID

Dacă dorești să faci rapid o captură de ecran poți apăsa simultan pe butonul lateral și butonul de volum. Însă dacă ai setat și Touch ID sau Face ID la dispozitiv poți apăsa simultan pe butonul de pornire și ce cel lateral pentru a face un screenshot rapid.

  • Apel rapid

Opțiunea de apelare rapidă în ecranul de blocare permite utilizatorilor iPhone să efectueze apeluri către contacte importante fără a debloca dispozitivul. Aceste contacte pot fi configurate în Setări – Telefon – Apel rapid. După ce contactele sunt adăugate, poți efectua apeluri rapide prin apăsarea butonului de pornire, apoi pe iconița contactului dorit.

  • Utilizarea tastaturii cu o singură mână

Pe telefoanele cu display mai mare este mai dificil să tastezi cu o singură mână. Pentru a simplifica procesul poți activa modul ”Tastatură cu o singură mână” din Setări – General – Tastatură, iar aceasta se micșorează și se mută în partea stângă sau dreaptă a ecranului.

Pe lângă toate acestea, noul smartphone lansat, Iphone 15, prezintă funcții inovatoare și un design care este pe măsura așteptărilor pe care le au utilizatorii Apple an de an. Așadar, dacă ești interesat să descoperi noile funcții ale acestui dispozitiv, nu ezita să intri pe altex.ro și să faci achiziția mult dorită. 

În concluzie, dispozitivele Apple ascund numeroase funcții secrete ce pot fi extrem de utile în utilizarea telefonului sau tabletei. De la gesturi multitouch, la Siri, modul de noapte sau control parental, toate aduc eficiență în utilizarea unui iPhone.

Sursa foto: unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.