Ce înseamnă liniile negre sau maro pe unghii. Cine le are ar trebui să meargă imediat la medic

Unghiile sunt oglinga organismului unui om. Cele mai multe persoane au unghii sănătoase şi ngrijite, dar sunt şi persoane cărora le apar pe unghii pete albe, maro sau negre. Specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează că aceste semne sunt un semnal că ar trebui să mergi la medic pentru analize.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Anumite dungi sau pete de pe unghii sunt semne că persoana respectivă are un nivel periculos de ridicat al colesterolului în sânge. Colesterolul ridicat este o afecțiune care este rareori detectată din timp din cauza absenței simptomelor evidente. Cu toate acestea, deoarece afecțiunea provoacă daune suplimentare, pot apărea simptome. Un semnal de alarmă îl reprezintă petele sau dungile negre sau maro de pe unghii.

Colesterolul ridicat este o afecțiune periculoasă caracterizată prin prezența moleculelor de grăsime în sânge. Deși afecțiunea este inofensivă în stadiile inițiale, ea contribuie la formarea plăcii în artere, crescând astfel riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Din fericire, unele semne subtile te-ar putea avertiza că nivelul colesterolului tău este ridicat.

Colesterolul ridicat este adesea numit un „ucigaș tăcut”, deoarece face ravagii în organism fără a produce semne de avertizare perceptibile. În unele cazuri afecțiunea poate duce la apariţia unor linii întunecate sub unghii, cunoscute altfel sub numele de hemoragii în așchii.

Specialiştii avertizează că petele maro sau negre pe unghie sunt un semnal de avertizare că sunteți expus riscului de boli de inimă.

„Când este un semn de boală de inimă, oamenii tind să aibă simptome, cum ar fi febră mare și bătăi slabe sau neregulate ale inimii”, explică specialiştii, citaţi de express.co.uk.

Aceste așa-numite „așchii” sunt mici pete de sânge care pot apărea atât pe unghiile de la picioare, cât și pe cele de la mâini. Acestea sunt rezultatul unor vase de sânge mici care se deteriorează și se sparg, lăsând mici pete de sânge care sunt vizibile prin unghie.

O acumulare de colesterol în sânge poate fi una dintre cauzele care duc la apariţia acestor linii maro sau negre pe unghii.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.