Ce înțeleg, de fapt, pisicile atunci când aud „zât”. Motivul din cauza căruia o iau la fugă

Ce înțeleg, de fapt, pisicile atunci când aud „zât”. Motivul din cauza căruia o iau la fugă

De-a lungul timpului, oamenii au inventat diverse sunete prin care să comunice cu pisicile. Acestea depind, evident, de limba maternă a omului care încearcă să le transmită ceva simpaticelor feline. Dar ce înțeleg ele, de fapt, când aud „zât”.Atunci când vedem o pisică și o strigăm „pis pis” ea, ce mai probabil, va veni la noi.

Ciudat este că, deși efectul ar trebui să fie invers, dacă strigăm „zât” efectul, cel mai probabil, va fi același. Motivul este unul simplu: si Ț-ul, și Z-ul – sunt pe aceeasi frecvență cu S-ul.Pisicile sunt, cu foarte puține excepții, animale foarte independente care nu âin cont de ce le spune stăpânul.

Aceste animale domestice extrem de inteligente se hrănesc cu rozătoare.În timp, spun cercetătorii, pisicile au fost nevoite, să se adapteze pentru a putea vâna pentru că rozătoarele emit sunetele cu frecvență ridicată. Așadar, urechile mari în formă de pâlnie şi craniile mici le permit pisicilor să perceapă sunetele emise de pardă lor, scrie acasa.ro.Toate aceste aspecte, dar și frecvența pe care funcţionează „ț”-ul din câț sau „z”-ul din zât, ca și „s” -ul din „pis-pis-pis” explică de ce pisicile devin atente când îl aud.

O felină este capabilă să stabilească că sursa sunetului captat de urechi nu reprezintă un pericol, vor deveni interesate să vină să exploreze.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.