Ce mașină de tuns iarba să folosești pentru curtea ta? Alege cea mai bună variantă pentru suprafața pe care o ai!             

Vremea frumoasă, o curte îngrijită și prezența celor dragi formează rețeta perfectă pentru zile liniștite. Până nu de mult oamenii își doreau, în căutarea unor oportunități, să părăsească zonele rurale și să se îndrepte către orașe. Astăzi, din cauza dimensiunilor orașelor, a aglomerației, din cauza prețurilor tot mai mari din spațiul urban, oamenii mai în vârstă, dar și tineri deopotrivă, se orientează către sat. Aceștia preferă să își cumpere o locuință într-un sat din apropierea orașelor importante și să facă naveta până la locul de muncă. Liniștea, prețurile accesibile, terenul și posibilitățile oferite de acesta sunt unele dintre motivele care îi încurajează pe oameni să ia această decizie. Până și cei care au case în orașe încep să fie interesați de a se muta la sat deoarece prețurile devin sufocante.

 Întreținerea curții și a grădinii

Chiar dacă avem casă la sat sau la oraș, curtea și grădina trebuie îngrijite cu aceeași atenție. Imaginea unei case frumoase depinde și de îngrijirea curții și a grădinii. Lucrările asupra curții sunt direct proporționale cu dimensiunea acesteia, dar munca se poate dovedi una relaxantă care ne eliberează de stresul cotidian.

  1.     Suprafețe mici

O curte mică este specifică, în mare parte, caselor de la oraș, unde zona nu permite o dimensiune mai mare. Acest lucru nu trebuie să fie un impediment pentru a ne transforma curtea și grădina într-un loc frumos și al relaxării pentru noi și familia noastră. Putem amenaja un spațiu cu gazon unde putem amenaja și o zonă de relaxare cu ajutorul unui mobilier de grădină. De asemenea, dimensiunile reduse nu ne împiedică să plantăm flori și să îi oferim curții un aspect și miresme plăcute. Pentru suprafețe mici este mai util să utilizăm un trimmer sau o motocoasă pentru a menține nivelul gazonului la dimensiunile pe care ni le dorim. Este esențial să avem pe lângă casă și fir pentru trimmer de la Bricolaj.ro dacă situația impune să îl schimbăm. Pe lângă uneltele de întreținere a gazonului, trebuie să achiziționăm și diferite scule specifice grădinăritului. Avem nevoie de articole pentru udat, dar și accesorii pentru îngrijirea grădinii precum foarfeci și fierăstraie.

  1. Suprafețe medii și mari

Deținerea unui spațiu mai mare ne oferă posibilitatea să avem mai multă zonă verde. Putem amenaja o zonă mai largă cu gazon, putem amenaja o grădină cu flori, putem planta copaci, sau avem chiar și posibilitatea de a încerca să cultivăm legume. Suprafețele mai mari impun, cum este și normal, mai multă muncă pentru a le îngriji. Există însă unele unelte care pot veni în ajutorul nostru pentru a ne face munca mai ușoară. Pentru a întreține o zonă mai mare cu gazon, putem folosi o mașină de tuns iarba. Activitățile de întreținere a curții se pot dovedi plăcute mai ales dacă sunt realizate în familie. Cultivarea legumelor, chiar dacă nu e muncă ușoară, se poate dovedi plăcută, mai ales când întreaga familie se va bucura de roadele pentru care au muncit cu toții.

În concluzie, indiferent de spațiul pe care îl avem la dispoziție, noi suntem responsabili de folosirea acestuia în cel mai eficient mod pentru noi și familia noastră.  Sursă foto: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.