Ce măsuri de siguranță iau polițiștii pentru examenele de evaluare națională și bacalaureat?

Poliția Română a luat măsuri pentru derularea în condiții de siguranță a examenului de Evaluare Naţională, pentru absolvenţii claselor a VIII-a, care se desfășoară începând de astăzi.

La data de 25 iunie a.c., la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale – Limba și literatura română – proba scrisă. Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate și pentru desfășurarea în siguranță a Examenului Național de Bacalaureat, care se va desfășura tot în această perioadă.

Astfel, polițiștii maramureșeni aflați în dispozitivul curent, de la structurile de ordine publică, rutieră, dar și de la alte specialități, au acționat, pentru ca examenul susținut de absolvenți să aibă loc în condiții de siguranță.

Polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali, au desfășurat activități pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfășoare în condiții de normalitate.

Echipajele din teren au acţionat pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile desfăşurate, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

În zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii sunt prezenți pentru prevenirea unor fapte de natură a afecta siguranța elevilor și profesorilor.

Toate activitățile se desfășoară în cooperare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și cu ceilalți parteneri instituționali.

MULT SUCCES TUTUROR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.