Ce măsuri sunt dispuse la nivelul județului Maramureș în contextul minivacanței de Revelion?

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru vor fi la datorie în perioada minivacanței de Revelion.
Angajați din serviciile publice deconcentrate au verificat locațiile în care vor fi organizate evenimente în această perioadă.
Domnul prefect și doamnele subprefect vor asigura continuitatea la conducere în perioada sărbătorilor de iarnă.
Obiectivul nostru comun este de a petrece minivacanța de Revelion în condiții de siguranță și ordine publică la nivelul comunităților locale din județ.
Domnul prefect și doamnele subprefect mulțumesc tuturor pentru buna colaborare din acest an și urează maramureșenilor La Mulți Ani, An Nou Fericit cu sănătate și împliniri!

LA DATORIE ÎN NOAPTEA DINTRE ANI
În noaptea dintre ani, pompierii maramureșeni vor fi la datorie. Subunitățile vor asigura misiunile de prevenire și intervenție în situații de urgență, în tot județul, cu echipaje de stingere și descarcerare, respectiv echipaje S.M.U.R.D.
Pentru prevenirea oricăror incidente, pompierii vă recomandă să renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii, nu utilizați artificii în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.
De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor de încălzire.
În cazul în care alegeți să vă petreceți sfârșitul de an în unități de turism vă recomandăm ca în cazul producerii unui incendiu să părăsiți imediat incinta, iar pentru evacuare utilizați doar scările special destinate în acest sens! Nu folosiți lifturile, acestea se pot bloca.
Sunați cât mai rapid la numărul unic 112!
La final de an, pompierii maramureșeni vă urează ca Noul An să vă aducă împliniri, bunăstare și multă sănătate!
LA MULȚI ANI!

Și la cumpăna dintre ani poliţiştii maramureşeni vor fi la datorie și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, atât a celor ce se comit cu violenţă cât şi a celor care vizează patrimoniul. De asemenea poliţiştii rutieri vor fi prezenți în trafic pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea producerii accidentelor pe fondul consumului de alcool şi vitezei excesive.
Pentru ca trecerea dintre ani să fie marcată doar prin emoții pozitive poliţiştii maramureşeni vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, iar cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot avea ca scop acela de a vă înşela!
Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice! Din statisticile poliţiei reiese faptul că peste 90% din infracţiunile comise cu violenţă au avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool. De asemenea, dacă aţi consumat alcool, NU vă urcaţi la volan. Consecinţele pot fi tragice!
În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112.
Polițiștii maramureșeni vă doresc un An Nou doar cu evenimente pozitive!

Jandarmii maramureşeni sunt la datorie la cumpăna dintre ani
La cumpăna dintre ani, vor fi organizate mai multe activităţi în spaţiul public, ca urmare se impune o prezenţă activă a structurilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureș în mijlocul cetăţenilor, pentru a asigura un climat de ordine publică.
Astfel, în această perioadă jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, pentru ca fiecare cetățean să petreacă noaptea dintre ani în condiții de siguranță. Dacă participaţi la evenimentele organizate în spațiul public cu ocazia Revelionului, pentru a evita producerea de evenimente nedorite pe timpul acestora, respectaţi indicațiile forțelor de ordine, manifestaţi răbdare și evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.
O atenție deosebită în această perioadă va fi acordată respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice, (petarde, artificii), obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol, pentru copii dar și pentru adulți deopotrivă.
În perioada următoare vor fi constituite echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112.

Totodată, jandarmii vor participa la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrulări mixte.
Pe linie de pază și protecție instituțională va fi asigurată paza la obiectivele aflate în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.
Jandarmii din cadrul Posturilor Montane Borșa, Cavnic, Șuior, Țibleș și Valea Vaserului sunt la datorie și vor acorda la nevoie sprijin și ajutor turiștilor aflați în situații deosebite. Astfel, vor fi executate misiuni de menţinere a ordinii publice în special în zonele foarte frecventate de turişti, precum şi pe traseele turistice din aria de competență.
Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic de urgență 112.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureș, vă urează tuturor să aveţi parte de un An Nou plin de prosperitate, sănătate și realizări pe toate planurile!

Sfârșitul de an ne oferă prilejul de a reflecta la realizările din anul acesta și la ceea ce ne propunem pentru noul an.
Astfel, reprezentanții CPECA Maramureș mulțumesc tuturor cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate și implicare în activitățile de prevenire antidrog, precum și celor care au conștientizat pericolul la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive fără o minimă informare și care au apelat la serviciile de consiliere și asistență specializată.
Pentru ca în aceste zile să fim în siguranță, vă recomandăm să manifestați prudență în relațiile cu persoanele necunoscute și să solicitați ajutor atunci când dumneavoastră sau persoanele apropiate sunt în pericol.
Totodată, atunci când sunteți martorul sau victima unui conflict în care sunt implicate persoane care au consumat băuturi alcoolice sau droguri, vă recomandăm să nu interveniți, să rețineti cât mai multe detalii și să sunați la numărul unic de urgență 112.

De asemenea, vă reamintim că un consum excesiv de alcool sau substanțe psihoactive influențează negativ și performanța de conducere a unui autoturism, contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave. Aceste substanțe afectează funcția vizuală și de percepție, ceea ce poate genera o conduită agresivă în conducere, cu depășiri periculoase, creșterea vitezei, nerespectarea unor indicatoare sau marcaje rutiere. De asemenea, unele droguri încetinesc viteza de reacție în anumite situații limită, ivite brusc.
Nu în ultimul rând vă reamintim că cele mai frumoase amintiri sunt cele petrecute alaturi de persoanele dragi. Vă încurajăm să petreceti timp de calitate alături de familie și prieteni și, dacă observați că aceștia au nevoie de ajutor specializat, sa-i îndrumați către specialiști.
Echipa Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș vă urează un An Nou cu multe bucurii şi împliniri! La mulţi ani!

Măsuri dispuse de ITPF Sighetu Marmației
În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și-a adaptat misiunile de supraveghere și control la frontiera de stat în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de stat, precum și pentru întărirea dispozitivul de supraveghere și control la frontiera de stat. În această perioadă, s-a constatat o creștere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei de stat. În PTF Sighetu Marmației, media zilnică a persoanelor care tranzitează este de 3.500, din care aproximativ 2.500 sunt cetățeni ucraineni. În perioada 24-26 decembrie a.c., au tranzitat prin PTF Sighetu Marmației, 6.200 persoane cu 1.200 mijloace de transport. Din cele 6.200 de persoane, aproximativ 5.000 au fost cetățeni ucraineni.

În continuare, se actioneaza in sistem integrat alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul Maramureș, în vederea asigurării unui climat de ordine si siguranta publica. S-a suplimentat numarul politistilor de frontiera care desfasoara misiuni de supraveghere la frontiera de stat în zona muntoasa, dar și la frontiera apei raului Tisa. De asemenea, se tine legatura permanent cu autoritățile de frontiera din Ucraina in vederea fluidizării traficului prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, precum si pentru dispunerea unor masuri comune specifice frontierei de stat, în zona de responsabilitate.

Recomandări
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.
În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Nu în ultimul rând, vă recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să consultaţi site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.