Ce NU au voie BĂRBAŢII să facă pe 21 mai, potrivit tradiţiei creştine

În fiecare an, pe 21 mai, îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Iată ce tradiții și superstiții există în popor în această zi!
Împărații Constantin și Elena au făcut o mulțime de lucruri pentru creștinism. Împăratul Constantin a fost unul dintre marii protectori ai creștinismului, adoptând o serie de legi în favoarea Bisericii. Și Elena, mama acestuia, a susținut cu ardoare creștinismul, ajutând creștinii persecutați. Ea a fost și prima femeie care și-a eliberat sclavii.

La sat se spune că vara vine odată cu această zi sfântă, așa că majoritatea datinilor au legătură cu întâmpinarea verii. Se zice că păsările încep să își învețe puii să zboare în ziua Sfinților Împărați.

Bărbații nu au voie să lucreze pământurile în această zi pentru că se spune că dacă fac asta, culturile le sunt distruse de păsările cerului.

Ziua de 21 mai este și ziua care marchează  finalul perioadei de însămânțare a porumbului, meiului și ovăzului.

În ziua de Sfinții Constantin și Elena, păstorii aleg locul în care vor fi amplasate stânile. Femeile stropesc locurile cu pricina cu aiasmă și aprind tămâie pentru a le feri de spririte rele.

sursa:feminis.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.