Ce obiecte a ascuns Regina Elisabeta a II-a în geantă, la înmormântarea Prințului Philip

Regina Elisabeta a stat singură la înmormântarea Prințului Philip. Cei doi au trăit 7 decenii împreună. Pentru o zi, timpul s-a oprit în loc în Marea Britanie. A fost o ceremonie fastuoasă. În capelă, regina a ales să stea singură, iar asupra ei a ținut câteva obiecte dragi.

Ducele de Edinburgh a fost înmormântat, sâmbătă, în cripta familiei regale din capela St.George, de pe domeniul Castelului Windsor. Ceremoniile s-au desfăşurat în format restrâns.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Funeraliile au fost gândite să celebreze viaţa şi activitatea prinţului Philip, care a murit vinerea trecută, cu două luni înainte să împlinească 100 de ani.

Persoanele care au participat la procesiune nu au intrat în Capela St. George, cu excepţia membrilor familiei regale şi a secretarului privat al Alteţei Sale Prinţul Philip. În total, doar 30 de persoane au putut intra în capelă. Regina a stat singură.

În geantă, ar fi avut la ea obiecte speciale din viața petrecută alături de soțul ei, printre care și o fotografie cu cei doi, făcută în Malta, potrivit Daily Mail.

Această locație a fost mereu specială pentru cei doi. După ce s-au căsătorit au locuit în Vila Guardamangia, între 1949 și 1951, în timp ce Prințul era ofițer naval. Regina a descris acea perioadă ca fiind una dintre cele mai frumoase din viața, ei, precizând că acelea au fost singurele momente în care a putut duce o viață normală, conform Știrile ProTV.

Ultimul drum al prinţului Philip, duce de Edinburgh, a durat 13 minute. Sicriul a fost scos din castelul Windsor la ora locală 14.40 şi a fost aşezat într-un Land Rover model special. Cortegiul a fost flancat de detaşamente reprezentative pentru relaţiile speciale pe care Alteţa Sa Regală Prinţul Philip le-a avut cu armata britanică. La ora locală 14.53, procesiunea s-a încheiat la treptele de vest ale Capelei St. George.

Sicriul prinţului a fost urmat pe jos de cei patru copii ai săi, prinţesa Anne, prinţul Charles, prinţii Edward şi Andrew. După ei s-au aflat nepoţii, prinţul William şi fratele lui Harry, despărţiţi de vărul lor Peter Philips, fiul prinţesei Anne.

La procesiune au mai luat parte fiul surorii reginei Elisabeta a doua, dar şi soţul prinţesei Anne. Lor li s-au alăturat secretarul personal al ducelui de Edinburgh şi garda sa de corp precum şi câţiva valeţi din suita sa regală. Regina a încheiat cortegiul deplasându-se cu maşina. Garda de Onoare şi Fanfara Regimentului de Infanterie The Rifles au interpretat imnul naţional britanic.

Persoanele care au participat la procesiune nu au intrat în Capela St. George, cu excepţia membrilor familiei regale şi a secretarului privat al Alteţei Sale Prinţul Philip. Cele 30 de persoane care au putut intra în capelă au respectat regulile anti-pandemie, păstrând distanţa.

După slujbă, sicriul a fost coborât în cripta familiei regale din capela St. George, pe acordurile imnului naţional.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.