Ce plante sporesc imunitatea?

1. Echinacea

Echinacea este una dintre cele mai bine vândute plante din toate timpurile; asta pentru că utilizarea ei regulată este benefică pentru sistemul imunitar și sănătatea generală. Există dovezi considerabile care sugerează că fitochimicalele din echinacea au capacitatea de a reduce infecțiile și tumorile virale. Ea conține un compus numit echinaceină care împiedică bacteriile și virușii să pătrundă în celulele sănătoase. Acest lucru reduce foarte mult riscul de a contracta orice tip de infecție. În plus, poate atenua durerea, reduce inflamația, ameliorează problemele pielii și problemele cu tractul respirator superior, dar și starea de sănătate mintală.

2. Socul

Socul are proprietăți puternice antivirale care stimulează imunitatea. Mai multe studii arată că socul poate ajuta la scurtarea duratei simptomelor de răceală și ameliorează simptomele gripei. Este bogat în compuși antioxidanți și antiinflamatori, printre care și un compus imunostimulant numit antocianidină.

3. Andrographis

Andrographis este una dintre cele mai populare plante medicinale, folosită de secole în America, Asia și Africa. Conține compuși puternici care au efecte antivirale, antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii.Tradițional, a fost utilizată pentru gripă și malarie. Este considerat un adjuvant miraculos pentru limitarea replicării și dezvoltării virusului. Un studiu din 2017 publicat în jurnalul Microbes and Infection a constatat că atunci când andrographolide (ingredientul activ din andrographis) a fost administrat șoarecilor cu virus gripal, împreună cu un inhibitor de intrare a virusului, combinația a crescut rata de supraviețuire, a diminuat patologia pulmonară, a scăzut încărcătura virusului, și citokine inflamatorii reduse.

4. Usturoiul

Experimentele au arătat că usturoiul – mai exact compușii chimici specifici găsiți în usturoi – sunt extrem de eficienți în uciderea a nenumărate microorganisme responsabile de unele dintre cele mai frecvente și mai rare infecții, inclusiv tuberculoza, pneumonia, aftele și herpesul. Proprietățile sale ajută la tratarea infecțiilor oculare și funcționează ca un remediu natural pentru infecția urechii. Unele beneficii ale usturoiului consumat crud includ capacitatea sa de a reduce riscul de cancer, de a controla hipertensiunea, de a spori sănătatea cardiovasculară și de a lupta împotriva căderii părului.

5. Frunza de măslin

Frunza de măslin are proprietăți antivirale, oferindu-i capacitatea de a trata răceala obișnuită și virusurile periculoase, inclusiv simptome de candida, meningită, pneumonie, sindrom de oboseală cronică, hepatită B, malarie, gonoree și tuberculoză; tratează, de asemenea, infecțiile dentare, ale urechii și ale tractului urinar și este un tratament natural pentru zona zoster. Cercetările arată că extractele din frunze de măslin luptă eficient împotriva unui număr de microbi cauzatori de boli, inclusiv a unor viruși care cauzează gripa și alte infecții respiratorii, pentru că nu permit virușilor să se replice și să provoace o infecție. De fapt, frunza de măslin este atât de benefică pentru sănătatea noastră, încât tratamentul cu extracte de frunze de măslin a inversat multe modificări asociate infecției cu HIV-1 într-un studiu realizat la Școala de Medicină a Universității din New York.

6. Oregano

Oregano este un puternic agent antiviral, dar trebuie distilat pentru a extrage uleiul esențial și pentru a-și păstra compușii vindecători. Este nevoie de peste 1.000 de kilograme de oregano sălbatic pentru a produce doar 1 kilogram de ulei de oregano! Beneficiile uleiului de oregano se dovedesc a fi superioare unor antibiotice, fără efecte secundare dăunătoare. Acest lucru se datorează faptului că oregano conține doi compuși puternici, carvacrol și timol, care au proprietăți puternice antibacteriene și antifungice. Carvacrolul inversează infecțiile virale, precum și alergiile, tumorile, paraziții și inflamațiile cauzatoare de boli.

7. Salvia

Salvia este un ingredient esențial în medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică. Este apreciată pentru capacitatea sa de a ajuta la combaterea infecțiilor și de a îmbunătăți o serie de afecțiuni. Are efecte antivirale, antioxidante și antiinflamatoare. Studiile arată că diterpenele din salvie ajută la combaterea infecțiilor virale. Una dintre cele mai bune modalități de a folosi salvie este consumând ceai de salvie. Are proprietăți liniștitoare și vindecătoare și poate fi preparat acasă cu frunze de salvie proaspete sau cumpărat gata de servit la magazinul dvs. natural de produse alimentare sănătoase.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.