Ce preț are un rinichi pe piața neagră a organelor

Ce preț are un rinichi pe piața neagră a organelor

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Chiar dacă pare greu de crezut, există piața neagră a organelor, iar asta reprezintă o adevărată problemă.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Sigur că, pe piața neagră se pot vinde și alte organe, prețul lor fiind diferit. Însă, atunci când vine vorba despre rinichi, putem spune că acesta este unul dintre cele mai „ieftine” organe. Traficul de organe reprezintă o problemă la nivel global, iar medicii se confruntă cu această problemă de foarte mult timp. Ce preț are un rinichi pe piața neagră a organelor

Foarte mulți oameni mor, din cauză că au nevoie să facă un transplant, dar listele de așteptare sunt extrem de lungi. Tocmai de aceea există o piață neagră a organelor, unde oamenii sunt dispuși să ofere orice sumă pentru a-și salva viața lor sau a celor dragi. Astfel că, în cazul în care sunteți curioși, vă putem  spune cât trebuie să dați, pentru a vă achiziționa un rinichi la negru.

Problema lipsei organelor a fost exploatată la maximum de către traficanți, care au găsit o adevărată ”mină” de aur pentru a face bani ilegal.

Medicii se confruntă în continuare cu această problemă, deși există mulți oameni care sunt dispuși să își doneze organele. Se pare că numărul celor care au nevoie de un transplant este mult mai mare decât al celor care donează.

Traficanții și-au dat seama că pot face o avere, dacă vând diferite organe la prețuri extrem de mari. Profitând de disperarea oamenilor aflați în dificultate și cu probleme mari de sănătate, aceștia se pot îmbogăți fără prea mult efort.

De cele mai multe ori, din păcate, aceștia fac rost de ceea ce au nevoie, de la oamenii străzii, aceștia fiind persoane mai rar căutate de rude. De cele mai multe ori, oamenii străzii nu mai au pe nimeni, deci nu ar avea cine să îi tragă la răspundere.

Rinichii fac parte din categoria organelor „ieftine”

Dacă un rinichi poate ajunge să coste în jur de 100.000 de euro, o inimă sau un ficat poate să ajungă la 400.000 de euro. Există însă și oameni care își vând organele contra unor sume extrem de mici, din lipsa banilor.

Țări în care rinichii sunt vânduți cu câteva sute de euro

În țări precum India, Pakistan, Filipine sau China, organele se vând destul de ieftin, din cauza sărăciei.  Acești oameni primesc câteva sute de dolari pentru un organ.

De asemenea, în România, persoanele fără adăpost sunt printre cele mai căutate victime ale traficanților.

Dacă un rinichi costă în jur de 100.000 de euro, un ficat 350.000- 400.000 de euro, la fel ca și o inimă. Astfel că,  organele unui om vândute pe piața neagră, pot ajunge la aproximativ un milion de euro. Specialiștii estimează că piața neagră a organelor ajunge la câteva miliarde de dolari.

Persoanele prinse în fapt au ajuns în fața justiției

Un exemplu este cel al lui Robert Mihaly, care în 2005 și-a vândut un rinichi unui sârb, contra sumei de 20.000 de mărci. Mihaly era unul dintre deținuții de la Penitenciarul Gherla. Acesta a fost condamnat pentru trafic de organe, potrivit Kanal D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.