Ce reprezinta punctele roşii şi galbene de pe anvelope. Mulţi şoferi le ignoră importanţa, dar fac o mare greşeală!

Anvelopele auto au mai multe simboluri pe partea laterală, dar şi câteva puncte care indică faptul că siguranța în mers poate fi afectată. Atunci când anvelopa se uzează, punctele dispar, iar şoferii se pot confrunta cu probleme grave.

Punctele roșii sunt plasate de producători acolo unde anvelopa iese puțin în afară, drept urmare nu are forma unui cerc perfect. De fapt, în multe cazuri, janta are și un marcaj similar, indicând punctul cu care trebuie aliniată anvelopa. Din acest motiv, punctele roșii sunt extrem de importante la montarea anvelopelor, deoarece permit tehnicianului să echilibreze roata folosind cea mai mică contragreutate posibilă. Dacă nu se efectuează echilibrarea corespunzătoare, este posibil ca anvelopa să provoace vibrații în roți, care afectează confortul de conducere și provoacă uzura anormală și prematură a anvelopei.

Punctele galbene identifica locul în care o anvelopa cântăreşte cel mai puţin. Acest lucru înseamnă că punctul cel mai uşor al unei anvelope ar trebui să aiba un punct galben, care este de obicei aliniat cu tija supapei, deoarece este partea cea mai grea a anvelopei. În multe cazuri veţi vedea acest lucru doar după ce anvelopa se uzează serios!

Anvelopele neechilibrate pot dezvolta puncte de uzură periculoase, care afecteaza ăn mod negativ uzura benzii de rulare şi scurteaza durata de viaţă a anvelopelor, scrie dailydriven.ro. Anvelopele dezechilibrate pot provoca, de asemenea, defecţiuni premature ale componentelor suspensiei şi sunt mult mai predispuse la explozie sau spargere.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.