Ce sa întâmplat cu trei dintre actorii care au jucat rolul lui Iisus.

Filmele în care este transpusă povestea vieţii lui Iisus Hristos au fascinat şi emoţionat până la lacrimi publicul dornic să vadă în imagini patimile trăite de Mântuitor.

Pentru actorii care l-au interpretat pe Mântuitor, rolul este de departe unul dintre cele mai greu de jucat.

Imaginea unui Iisus înţelept, bun şi pur este greu de conturat, iar pentru actori adevăraţi precum Robert Powell, Diogo Morgado sau Jim Caviezel a fost o provocare şi au rămas marcaţi de experienţa trăită pe platourile de filmare.

Diogo Morgado, actorul care joacă rolul lui Iisus în Son of God / Fiul lui Dumnezeu (2014), a iscat multe controverse după lansarea peliculei, fiind acuzat chiar că ar arăta prea bine pentru a interpreta rolullui Iisus. Actorul a declarat că în timp ce filma scena răstignirii, „şi-a văzut toată viaţa trecând prin faţa ochilor“. El a mai spus că este şi acum  marcat de anumite scene din film .

„Pentru scena răstignirii, am trecut prin momente foarte grele. Am stat ore întregi pe cruce. Am filmat acea scenă în trei zile. A fost de-a dreptul chinuitor. La un moment dat, în timp ce mă aflam pe cruce, mă uitam în jurul meu, la toţi oamenii care lucrau, şi pentru o secundă, mi-am văzut toată viaţa trecând prin faţa ochilor. E un sentiment foarte puternic când înţelegi ce rol joci şi ce personaj important reprezinţi. Dacă scopul unui actor este să spună cea mai frumoasă poveste, atunci niciuna nu este mai măreaţă decât cea a lui Iisus Hristos. Este cea mai frumoasă poveste de dragoste, felul în care atinge inimile întregii omeniri, este un privilegiu pentru un actor să facă un asemenea rol. A fost o călătorie personală şi spirituală şi m-a atins profund, într-o manieră pe care încă mă chinui să o înţeleg. Încă mă simt bulversat, nu am putut să depăşesc acea scenă, încă mă bântuie“, a declarat actorul de 33 de ani.

diego

Actorul Robert Powell, care a jucat în producţia Jesus of Nazareth din 1977, are o poveste pe cât de captivantă, pe atât de dramatică.

Powell este considerat chiar şi la ora actuală, cel mai bun actor care l-a interpretat pe Mântuitor. În momentul în care a început filmările, Robert Powell era ateu, iar după încheierea lor a început să privească diferit viaţa şi să se apropie de Dumnezeu.

120719powell-1-2-web-620x574

Jim Caviezel, l-a interpretat pe Iisus în filmul „The Passion of the Christ/ Patimile lui Hristos“ (2004), regizat de Mel Gibson.  Actorul reuşit să ofere o interpretare fără cusur, dar nu a fost ocolit de necazuri: şi-a dislocat umărul, a fost lovit de fulger, iar la filmările pentru scena biciuirii a fost lovit din greşeală şi a avut o rană deschisă.

„Pe toată durata filmărilor am simţit că o prezenţă puternică mă însoţeşte. Din interiorul meu venea o rugă «Nu vreau ca oamenii să mă vadă pe mine. Vreau să-l vadă pe Iisus». A fost lucrul pe care mi l-am dorit mai mult decât orice, să aibă un efect asupra oamenilor pentru că aceştia să ia în cele din urmă decizia: să-L urmeze sau nu“, a povestit Caviezel.

rs_1024x759-140304135629-1024.jim-caviezel-passion-of-the-christ-620x460

Cei trei actori nu au mai avut parte de roluri remarcabile.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.